Κακή αρχή έκανε ο πολυπρωταθλητής, Valentino Rossi στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, ο οποίος τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ δεν έκρυψε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Οι οπαδοί του, καθώς και ο ίδιος ο Valentino Rossi φάνηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την εμφάνισή του στο Κατάρ.

Ο Ιταλός αναφέρει πως είχε σημαντικά προβλήματα (πάλι) με τη μοτοσικλέτα του και ήταν κοντά στο να εγκαταλείψει τον αγώνα. Τελικά έμεινε για να «μαζέψει» κι άλλες πληροφορίες για την ομάδα του.

Μετά τον αγώνα ο Valentino Rossi ξέσπασε μπροστά στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν είναι μηχανικός, αλλά τις οδηγίες που δίνει δεν της ακολουθεί κανένας, καθώς και ότι δεν μπορεί να λύσει ο ίδιος τα πάντα. Πίστευε ότι τελικά η νέα μοτοσικλέτα θα είχε μεγαλύτερη εξέλιξη από την περσινή και ότι θα ήταν αρκετά ανταγωνιστική.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ανέφερε επίσης το θέμα της επαφής του με τον Barbera, αλλά στάθηκε κυρίως στη μοτοσικλέτα του που την καθιστά αδύνατο να οδηγηθεί, αφού δεν μπορεί να στρίψει τις αργές στροφές και τα νέα ελαστικά της Bridgestone δεν βοήθησαν ιδιαίτερα.

Τέλος, να πούμε ότι ο Loris Capirossi (υπεύθυνος στα θέματα ελαστικών της Dorna), είχε αναφερθεί για το θέμα της Ducati και είπε ότι η ιταλική ομάδα χρειαζόταν ακόμα περισσότερο χρόνο για να γίνει ανταγωνιστική. Μήπως τελικά είχε δίκιο;

Πηγή: mototriti.gr