Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο κόσμο της F1 για το τέταρτο Grand Prix του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Μπαχρέιν. Ένας πρόεδρος ομάδας, ο οποίος δεν θέλησε να φέρει στο φως της δημοσιότητας το όνομα του, φοβάται πολύ για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των ανθρώπων της ομάδας.

«Νιώθω πολύ άβολα στη σκέψη ότι θα πάμε στο Μπαχρέιν. Είμαι σίγουρος πως η μοναδική λύση για να μη συμβεί τίποτα στον αγώνα, είναι να υπάρχει στρατιωτική δύναμη, κάτι που είναι απαράδεκτο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τη χώρα.

Όλοι ελπίζουμε η FIA να ακυρώσει το γκραν πρι. Αν λάβουμε υπόψη τις συμβουλές της κυβέρνησης και τις εγγυήσεις που μας δίνουν, πρέπει να πάμε. Ωστόσο, εμείς ανησυχούμε, καθώς καθημερινά συμβαίνει και από κάτι. Έβλεπα μία συνέντευξη ενός ακτιβιστή στο BBC, όπου έλεγε πως θα γίνουν ειρηνικές διαμαρτυρίες, ωστόσο όλα κάπως έτσι αρχίζουν.

Και άλλοι πρόεδροι ομάδων έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Πέρασα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, προσπαθώντας να πάρω εγγυήσεις από τις ασφαλιστικές για να διασφαλίσω την ομάδα.

Έστειλα μήνυμα στο νομικό τμήμα για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Έχουμε αρκετό προσωπικό και αυτοί είναι η προτεραιότητα μας και οι οικογένειες τους. Φαίνεται πως ακόμη και αν υπάρχει μια βελτίωση στα πολιτικά της χώρας, αυτό δεν είναι αρκετό.

Το καλύτερο θα ήταν είτε να αναβληθεί, είτε να ακυρωθεί».

Να θυμίσουμε ότι την περσινή περίοδο δεν είχε γίνει στο Μπαχρέιν ο αγώνας διότι οι πολιτικές εξελίξεις είχαν φέρει τα πάνω-κάτω στην χώρα της Ασίας.


Πηγή: woop.gr