Οι βελτιώσεις που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Ferrari για την F2012 αναμένεται να παρουσιαστούν από το Κινέζικο GP και μετά. Eιδικότερα, για τον αγώνα στην Σαγκάη το νέο Ιταλικό μονοθέσιο θα φέρει πέντε αναβαθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πατ Φράι.

Η αναπάντεχη νίκη της Ferrari στην Μαλαισία δεν φάνηκε να εφησύχασε τα στελέχη της Ιταλικής ομάδας, τα οποίοι, όπως δήλωσε ο Φράι, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν τα αδύνατα σημεία της F2012. Στόχος είναι να μειώσουν την διαφορά που υπάρχει από τις ΜcLaren και Red Bull. Ηδη, όπως έχει φανεί το νέο μονοθέσιο της Ferrari είναι κατά 0,8 δευτερόλεπτα πιο αργό και δυσκολεύεται αρκετά σε στεγνή πίστα.

Ο Φράι αναγνώρισε ότι η νίκη του Αλόνσο στη Μαλαισία ήταν κάτι που η ομάδα δεν περίμενε και σε αυτή συνέβαλαν οι ηρωικές προσπάθειες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή και η βροχή. Στις κακές καιρικές συνθήκες και με τα βρόχινα ελαστικά κατά την διάρκεια του αγώνα η Ferrari έμοιαζε ασυναγώνιστη. Νωρίτερα όμως, τόσο στις ελεύθερες δοκιμές αλλά και στις κατατακτήριες, όπου ο καιρός ήταν καλός το Ιταλικό μονοθέσιο έδειχνε τις αδυναμίες του. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε βρέθηκε αρκετά πίσω τόσο στη γραμμή εκκίνησης όσο και από τους πρωτοπόρους. Αυτή ήταν και η πρώτη εικόνα της Ferrari στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην Αυστραλία.

«Καθόλου δεν περίμενα να έχω έναν πιλότο που θα προηγείται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από αρκετά νωρίς στις δοκιμές, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε μερικά θέματα που θα έπρεπε να λύσουμε. Όλοι στο εργοστάσιο δουλεύουν σκληρά πάνω σε αυτό, καθώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Πιστεύω ότι η επίδοσή μας σε στεγνή πίστα είναι κατά 0,8 δευτερόλεπτα πιο αργή σε σχέση με τον πρώτο ενώ θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οι συνθήκες με υγρασία και μικρή πρόσφυση ταιριάζουν στο μονοθέσιο μας και βοηθούν σε κάποια από τα προβλήματα που έχουμε με την F2012 αυτή τη στιγμή. Αυτό το είδατε στη Μελβούρνη την Παρασκευή και ξανά στον αγώνα της Μαλαισίας», δήλωσε ο Πατ Φράι.

Σε ό,τι αφορά στις βελτιώσεις που αναμένεται να γίνουν στο ιταλικό μονοθέσιο για τον αγώνα στην Κίνα ο τεχνικός διευθυντής της Scuderia τόνισε: «Συνεχώς εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τα προβλήματα που έχουμε. Νέα εξαρτήματα θα έρθουν και θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε στην πίστα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Θα έχουμε πέντε αναβαθμίσεις για την Κίνα, μερικές θα είναι αρκετά ορατές και άλλες λιγότερο. Θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο πακέτο βελτιώσεων για την Ισπανία. Θα ήταν καλό να το είχαμε νωρίτερα, αλλά ήδη μεταφέραμε πιο νωρίς κάποια εξαρτήματα που εξελίξαμε για την Ισπανία και θα τα έχουμε στην Κίνα».

Προς το παρόν και παρά το γεγονός ότι το η F2012 υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βλέπει τον Φερνάντο Αλόνσο να βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης των οδηγών με 35 βαθμών, όσους έχει κι εκείνη στους κατασκευαστές, βρισκόμενη στην τρίτη θέση.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS