Η διεξαγωγή ή όχι του αγώνα στον Μπαχρέιν το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Formula 1.

Οι συζητήσεις αφορούν περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα παρά το GP της Κίνας, το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όπου οι ομάδες έχουν ήδη διαμορφώσει εναλλακτικό σχέδιο, ο Μπέρνι Εκλεστοουν δηλώνει ότι αδυνατεί να τις πιέσει να αγωνιστούν αν δεν το επιθυμούν ή δεν αισθάνονται άνετα με την επίσκεψή τους στο Μπαχρέιν.

Ο 81χρονος βρετανός τόνισε ότι είναι στην ευχέρεια των ομάδων να αποφασίσουν ότι επιθυμούν, αλλά ταυτόχρονα τους υπενθύμισε ότι έχουν τη συμβατική υποχρέωση να αγωνιστούν. «Δεν υπάρχει τρόπος να εξαναγκάσουμε τον κόσμο να πάει μέχρι εκεί. Δε μπορούμε να πούμε «πρέπει να πάτε» αν και θα ήταν παράβαση της συμφωνίας τους με εμάς, αν δεν πάνε. Αυτό όμως δε βοηθάει καθόλου. Από εμπορικής πλευράς πρέπει να πάνε, αν το αποφασίσουν ή όχι, αυτό εξαρτάται από εκείνους. Δεν έχω ακούσει κάποιον να λέει κάτι διαφορετικό, από το ¨θα πάμε να αγωνιστούμε στο Μπαχρέιν», δήλωσε ο Εκλεστοουν.

Επικεφαλής ωστόσο ομάδας που μίλησε στην Daily Telegraph για το θέμα αυτό και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι οι ομάδες περιμένουν μια οριστική απόφαση από τη FIA. «Ξέρω ότι το αναφέρουμε συνέχεια, αλλά εξαρτόμαστε από τη FIA, τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και τους διοργανωτές του αγώνα να πάρουν μια σωστή απόφαση. Και φυσικά θα πρέπει για τους σωστούς λόγους καθώς εμπορικοί και πολιτικοί παράγοντες δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κανενός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Εκλεστοουν, η απόφαση διεξαγωγής ή μη του αγώνα στο Μπαχρέιν θα πρέπει να ληφθεί μόνο από τη FIA, τους διοργανωτές ή τον πρίγκιπα της χώρας. Προς το παρόν ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των διαδηλωτών και τους πρότεινε να πραγματοποιήσουν μία συνέντευξη Τύπου κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του αγώνα ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους.

Πηγή: naftemporiki.gr