Η Ένωση των ομάδων τόνισε, σε ανακοίνωσή της, ότι η FIA διοργανώνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 και πως αυτή θα αποφασίσει για την τύχη του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.


Άγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, με τον έναν να πετάει το... μπαλάκι στον άλλον. Αρχικά, ο Μπέρνι Έκλεστοουν έδωσε την... πάσα να αποφασίσουν οι ομάδες αν θα πάνε στην ασιατική χώρα. Αυτές με τη σειρά τους, όμως, έβγαλαν τη... σέντρα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση (FOTA) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνισε πως η FIA είναι αυτή που διοργανώνει το πρωτάθλημα και ότι αυτή δίνει οδηγίες σε ανάλογες περιπτώσεις. «Υπάρχουν πολλές εικασίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με το φετινό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Γράφεται πως οι ομάδες ίσως ζητήσουν να ματαιωθεί ο αγώνας. Αυτό είναι αδύνατο. Οι ομάδες δεν μπορούν να ματαιώσουν Γκραν Πρι. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από τη FIA κι αυτή είναι που δίνει οδηγίες στις ομάδες σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της FOTA.

Έτσι, αναμένεται να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από την Ομοσπονδία. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας στην πίστα του Σακχίρ έχει τεθεί αμφίβολος λόγω της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και που έφερε το θάνατο ενός διαδηλωτή.

Πηγή: gazzetta.gr