Το να περάσει μία Ferrari απαρατήρητη, είναι μάλλον αδύνατον. Στην Κίνα όμως προφανώς δεν αρκούν το κατακόκκινο χρώμα και οι εντυπωσιακές καμπύλες των ιταλικών μοντέλων, γιαυτό και η εταιρεία από το Μαρανέλο λανσάρισε μία ειδική έκδοση για την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.


Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών παρουσίας της Ferrari στην Κίνα και πρόκειται ουσιαστικά για την 458 Italia Coupe, στην οποία έχουν μπει κινέζικες πινελιές.

Έτσι προβλέπεται ο αποκλειστικός κόκκινος χρωματισμός του αμαξώματος με την ονομασία Marco Polo Red, ενώ την οροφή και το μπροστινό καπό τα διατρέχει μία φαρδιά μαυρόχρυση λωρίδα με χαρακτηριστικά σχέδια δράκων! Χρυσαφί χρώματος είναι και οι ζάντες, στο εσωτερικό προβλέπονται αρκετά διακοσμητικά στοιχεία από χρυσάφι και στον λεβιέ ταχυτήτων έχουν χαραχθεί κινέζικα ιδεογράμματα.

Καμμία αλλαγή δεν έγινε στα μηχανικά μέρη, όπου παρέμεινε ο V8 κινητήρας των 4,5 λίτρων με 570 ίππους, οι οποίοι εξασφαλίζουν 325 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποιες τιμές, όμως η απλή Ferrari 458 Italia Coupe κοστολογείται στο εξωτερικό γύρω στις 200.000 ευρώ, οπότε η κινέζικη επετειακή εκδοχή της θα κοστίζει σίγουρα ακριβότερα.

Η ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας έχει δημιουργήσει έναν σημαντικό αριθμό ζάπλουτων πολιτών, οι οποίοι επενδύουν με πάθος σε πανάκριβα super cars. Στο βίντεο που αναρτήσαμε σήμερα βλέπουμε χαρακτηριστικές σκηνές από τον γάμο Κινέζων κροίσων, οι οποίοι σχηματίζουν το ακριβότερο ίσως κομβόι αυτοκινήτων στον κόσμο, που απαρτίζεται από μοντέλα Ferrari, Lamborghini, Porsche, κλπ.

 Πηγή: gazzetta.gr
TAGS