Παρά την ποινή των 5 θέσεων, ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο της Σαγκάης.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να παλέψει με αξιώσεις για μία θέση στο βάθρο του γκραν πρι της Κίνας παρά την ποινή πέντε θέσεων που θα εκτίσει εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο πιλότος της McLaren ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και δεύτερος στη δεύτερη, αλλά θα χρειαστεί να εκκινήσει πέντε θέσεις πίσω από το πλασάρισμά του στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς χρειάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Ήταν μία σπουδαία ημέρα. Η πίστα στέγνωσε το απόγευμα και καταφέραμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας. Προσπαθούμε ακόμα να βελτιώσουμε το set-up, αλλά οι αλλαγές που έχουμε ήδη κάνουν δείχνουν να λειτουργούν. Χρειάζεται ακόμα να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, αλλά το αμάξι δείχνει καλό.

Αύριο θα γίνει μεγάλη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές. Ελπίζουμε να καταλάβουμε την υψηλότερη δυνατή θέση, γιατί θεωρώ ότι ο αγώνας θα κριθεί ανάμεσα στους πρώτους του grid. Λατρεύω να μάχομαι να κερδίσω θέσεις».

Αντίθετα, ο ομόσταυλός του, Τζένσον Μπάτον, που πλασαρίστηκε τρίτος δεν εμφανίστηκε τόσο ευχαριστημένος: «Ήταν δύσκολη μέρα για μένα. Προσπαθούσα να βρω ένα καλό set-up, αλλά ο κρύος καιρός μας δυσκόλεψε γιατί τα ελαστικά δεν λειτουργούσαν σωστά».

Πηγή: woop.gr