Ο επικεφαλής της πίστας του Μπαχρέιν, Ζαγιέντ Αλ Ζαγιάνι εγγυήθηκε την ασφάλεια όλων όσων θα βρεθούν εκεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τονίζοντας πως δεν είναι ούτε Αφγανιστάν, ούτε Συρία, καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται τον αγώνα για να επανέλθει στο προσκήνιο.

Τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στο Μπαχρέιν έθεσαν αμφίβολη τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι, όμως όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει κανονικά, παρά την κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Άλλωστε, την ασφάλεια όλων όσων θα δώσουν το παρών στην πίστα του Σακχίρ εγγυήθηκε και ο Ζαγιέντ Αλ Ζαγιάνι. Ο επικεφαλής του σιρκουί τόνισε πως εκεί δεν είναι Αφγανιστάν και Συρία! «Δε θα πάρουμε μια απόφαση διακινδυνεύοντας.

Είναι μια υπολογίσιμη απόφαση, έχουμε υπολογίσει τις επιλογές μας και έχουμε δεσμευτεί για το Γκραν Πρι και την επιτυχία του. Δε νομίζω ότι θα συμβεί τίποτα. Δεν είναι Αφγανιστά, δεν είναι Συρία. Δε βλέπω γιατί συνέβη κάτι φέτος που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν στα χωριά, αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν έχω αμφιβολία ότι κανείς στη Formula1 δεν είναι στόχος, ούτε οι ομάδες, ούτε τα μέσα.

Η χώρα έχει περάσει μια δύσκολη χρονιά, είμαστε ακόμα τραυματίες σε ορισμένες πτυχές και βρισκόμαστε στο δρόμο να επανακτήσουμε την υγεία μας. Ο αγώνας θα είναι θετικός για τη χώρα.

Τον χρειαζόμαστε σα χώρα, το αξίζουμε. Πιστεύω έχουμε περάσει τα χειρότερα και χρειαζόμαστε βοήθεια, ώστε να επαναφέρουμε τη χώρα στο προσκήνιο», ήταν τα λόγια του Αλ Ζαγιάνι. Έτσι, άπαντες προετοιμάζονται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: gazzetta.gr