Η Fiat έπίσημα ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της Alfa Romeo 4C από τη Maserati στο εργοστάσιο στην Modena της Ιταλίας και η παραγωγή της θα ξεκινήσει το Μάιο 2013.
Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται και η νέα Maserati Quattroporte, καθώς και η GranTurismo. Όσον αφορά στο ρυθμό παραγωγής του εργοστασίου σχετικά με το νέο μοντέλο της Alfa Romeo 4C θα φτάσει τις 2.500 μονάδες ετησίως και η τιμή της στην Ευρώπη θα φτάνει τα 50.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό ιταλικό μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο στο Σαλόνι της Γενεύης το 2011, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναβαθμίστηκε για τη συμμετοχή του στη Φρανκφούρτη.

Να θυμίσουμε ότι η Alfa 4C διατηρεί τα ανθρακονήματα στο πλαίσιό του αλλά και σε επιμέρους σημεία, όχι όμως και συνολικά στο αμάξωμά του όπως συμβαίνει και τη γνώριμη πλέον πρωτότυπη εκδοχή του. Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν θα υπερβαίνει τα 900 κιλά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάτω από το καπό της η 4C θα φιλοξενεί ένα τούρμπο μοτέρ 1,8 λίτρων με ισχύ 230 ίππων. Αυτό θα του εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Πηγή: autotriti.gr
TAGS