Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Amnesty International, πήρε θέση για την απόφαση της FIA να διεξαχθεί κανονικά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν τονίζοντας πως δεν πρέπει να ζουν με ψευδαισθήσεις ότι τελείωσε η κρίση.

Την Παρασκευή η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, κάτι που έχει φέρει πολλές αντιδράσεις, που υπήρχαν και πριν την απόφαση αυτή.

Μια από αυτές ήταν και της βρετανικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Amnesty International, με τον αναπληρωτή διευθυντή της στη Μέση Ανατολή και στη Νότιο Αφρική, Χασίμπα Χάντι Σαραουί, να τονίζει πως οι ιθύνοντες της Formula1 δεν πρέπει να ζουν με ψευδαισθήσεις.

«Με τα μάτια όλου του κόσμου να στρέφονται στο Μπαχρέιν, καθώς προετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Γκραν Πρι, κανείς δε θα έπρεπε να είναι υπό τις ψευδαισθήσεις ότι η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας τελείωσε.

Οι αρχές προσπαθούν να απεικονίσουν τη χώρα όπως είναι στο δρόμο για τη συμμόρφωση, αλλά συνεχίζουμε να λαμβάνουμε δημοσιεύματα των βασανιστηρίων και της περιττής και υπερβολικής βίας κατά των διαδηλωτών», ήταν τα λόγια του. Ωστόσο, FIA και FOM δείχνουν απτόητες και το Γκραν Πρι θα διεξαχθεί κανονικά.

Πηγή: gazzetta.gr