Δεν φαίνεται να… ιδρώνει το αυτί του Μπέρνι Εκλεστοουν σχετικά με την παραμονή του αγώνα του Μπαχρέιν στο καλεντάρι της FIA.

Το μέλλον του συγκεκριμένου GP έχει εξασφαλιστεί τόνισε ο 81χρονος βρετανός μετά το τέλος του αγώνα.

Τι κι αν στη Μανάμα είχαν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Τι κι αν οι εικόνες βίας στην χώρα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τι κι αν τα αρνητικά σχόλια και πρωτοσέλιδα για ό,τι συνέβαινε στο Μπαχρέιν παρουσιάζονταν από μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 θεωρεί ότι ακόμη και η κακή δημοσιότητα έκανε καλό.

«Πιστεύω ότι είναι καλό διότι οι άνθρωποι συζητούν για αυτό, ξέρετε. Γνωρίζετε επίσης αυτό που λέγεται, ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την κακή δημοσιότητα».

Ο Εκλεστοουν δηλώνει πεπεισμένος ότι η Formula 1 θα επιστρέψει στο Μπαχρέιν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά τις αναταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας, οη διεξαγωγή του αγώνα δεν επηρεάστηκε άμεσα (πλην του περιστατικού με τη Force India) λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας κατά μήκος της πίστας.

«Κατά κύριο λόγο, τα προβλήματα που έχουν στο Μπαχρέιν δεν έχουν να κάνουν με τη Formula 1. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν το σύνθημα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και πιστεύω ότι ήταν σαφές πως δεν έκαναν λάθος», δήλωσε ο Μπέρνι Εκλεστοουν.

Πηγή: naftemporiki.gr