Σιγά-σιγά όλες οι ομάδες ανακοινώνουν το πρόγραμμα του για το τριήμερο δοκιμών που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μουτζέλο, τις τρεις πρώτες ημέρες του Μαΐου.
Οι δοκιμές είναι οι μοναδικές που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ομάδες να δοκιμάσουν όλες τις βελτιώσεις που έχουν ετοιμάσει ενόψει του Ισπανικού GP στα μέσα Μαΐου. Τότε αρκετά μονοθέσια αναμένεται να παρουσιαστούν αρκετά ανανεωμένα με πρώτη και καλύτερη τη Ferrari.

Όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό η F2012 θα φέρει στον Ισπανικό αγώνα αρκετές αναβαθμίσεις ορατές και μη, πάνω στις οποίες η Scuderia δουλεύει εδώ και αρκετό διάστημα. Ηδη, η Ιταλική ομάδα αποκάλυψε σήμερα το πρόγραμμα της για τις δοκιμές στο Μουτζέλο.

Σύμφωνα με αυτό, ο Φερνάντο Αλόνσο θα συμμετάσχει τελικά κανονικά στη διαδικασία και αναμένεται να τρέξει δύο ημέρες με την F2012, την Τρίτη 1η Μαΐου και την Πέμπτη 3 του ίδιου μήνα, αφήνοντας στον teammate του, Φελίπε Μάσα μόνο μία ημέρας δράσης στην πίστα, την Τετάρτη (2 Μαΐου).

Οι δοκιμές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ferrari που έχει εναποθέσει σημαντικές ελπίδες στην εξέλιξή τους.

«Οι ημέρες που έρχονται είναι πολύ σημαντικές, κατά την διάρκεια των οποίων ο βασικός στόχος είναι να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξέλιξη του μονοθέσιου. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε τρεις ημέρες δοκιμών στο Μουτζέλο. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι όλες αναβαθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Βαρκελώνη θα είναι έτοιμες για εκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμο λεπτό που έχουμε για να βελτιώσουμε την απόδοση της F2012», τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι, δίνοντας μια σαφή εικόνα του κλίματος που επικρατεί στην Scuderia.

Το πρόγραμμα της Caterham


Νέο πρόσωπο αναμένεται να δώσει το παρών στην πίστα του Μουτζέλο και για λογαριασμό της Caterham. Παρά της σπουδαιότητα της διαδικασίας που είναι η μοναδική εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν, η ομάδα του Τόνι Φερνάντες αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Ροντόλφο Γκονζάλεθ την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο 25χρονος πιλότος από τη Βενεζουέλα που φέτος αγωνίζεται στο GP2 με την ομάδα της Caterham αναμένεται να βρεθεί στο κόκπιτ της CT01 την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Στη συνέχεια θα τον διαδεχθεί ο Βιτάλι Πετρόφ ενώ την Τρίτη ημέρα του Μαΐου (και των δοκιμών) θα αναλάβει ο Χέικι Κοβαλάινεν.

Αυτή είναι η Τρίτη φορά που ο Γκονζάλεθ θα οδηγήσει μονοθέσιο της F1 και δηλώνει ενθουσιασμένος. «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω σε ένα μονοθέσιο της Formula 1, στις δοκιμές του Μουτζέλο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Caterham για την ευκαιρία. Θα είναι η τρίτη φορά για εμένα στην F1 με την ομάδα και αποτελεί μια ακόμη καλή ευκαιρία για μένα να αποκτήσω επιπλέον εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Πηγή: naftemporiki.gr