Δεν μοιάζει να απασχολεί ιδιαίτερα τον Τζένσον Μπάτον το γεγονός ότι δεν θα είναι παρών στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν τις τρεις πρώτες ημέρες του Μαΐου στην πίστα του Μουτζέλο.

Η McLaren-Μercedes όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα παραστεί στην Ιταλική πίστα αλλά οι δύο πιλότοι της δεν αναμένεται να τρέξουν. Αν και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, ο Λιούις Χάμιλτον το ξανασκέφτεται μιας και από όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν (πλην της HRT) θα στείλουν τα οδηγικά τους δίδυμα.

Η εταιρεία του Γουόκινγκ θα εκπροσωπηθεί μέσα στην πίστα από τους δοκιμαστές της Ολιβερ Τούρβεϊ και Γκάρι Πάφετ, οι οποίοι θα μοιραστούν την MP4-27 τις τρεις ημέρες της διαδικασίας. Ειδικότερα, ο Τούρβεϊ θα αναλάβει να τρέξει με το βρετανικό μονοθέσιο την πρώτη ημέρα μέχρι το μεσημέρι για να παραδώσει το απόγευμα τα ηνία στον Πάφετ. Ο δεύτερος θα βρεθεί στην πίστα για όλη την δεύτερη ημέρα των δοκιμών ενώ στη συνέχεια την Τετάρτη 3/5, τελευταία ημέρα της διαδικασίας, θα είναι πάλι η σειρά του Τούρβει να βρεθεί στο κόκπιτ της MP4-27.

Για την Μπάτον η απουσία του από τις δοκιμές δεν τον απασχολεί και δεν το αυτό θεωρεί αρνητικό αφού μια πιθανή συμμετοχή δεν υπήρχε περίπτωση να τον ωφελήσει σε κάτι. Και αυτό γιατί, όπως τόνισε, δεν θα εφαρμοστούν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις πάνω στο μονοθέσιο.

«Η αιτία που οι δύο πιλότοι δεν είμαστε παρόντες εκεί (σ.σ. στο Μουτζέλο) είναι διότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε ξαναπάει. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα κερδίζαμε κάτι διότι δεν υπάρχουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις να δοκιμάσουμε. Για τους δοκιμαστές, είναι καλό το να συμπληρώσουν μερικά χιλιόμετρα με κάποια εξαρτήματα και να δοκιμάσουν μερικές ακραίες λύσεις, αλλά για εμάς (σ.σ. τους οδηγούς) δεν είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε εκεί», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής που ήδη έχει προγραμματίσει την περίοδο των δοκιμών να βρίσκεται στην Ουγγαρία για μία εκδήλωση της McLaren.

Πηγή: naftemporiki.gr