Μακριά από τον καλό τους εαυτό και φυσικά από το βάθρο έμειναν στην Βαρκελώνη οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 6η και 11η θέση, αντίστοιχα.

Τα δύο μονοθέσια αντιμετώπισαν προβλήματα με την μπροστινή αεροτομή, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν αλλαγές, ενώ το ανοιχτό DRS στοίχισε ποινή διέλευσης από τα πιτ στον Φέτελ, που έχασε πολύτιμο χρόνο.

Το αφεντικό των κόκκινων ταύρων μίλησε για τα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι δύο πιλότοι και τα μονοθέσια, ενώ παραδέχθηκε πως στην ομάδα έχουν ακόμα πολλά να μάθουν.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Δυστυχώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα πιτ, για μη συμμόρφωση σε καθεστώς κίτρινης σημαίας, κάτι το οποίο πιστεύω ότι έγινε γιατί είχε το DRS ανοιχτό.

Ακόμη είχαμε θέμα με την μπροστινή αεροτομή και στα δύο μονοθέσια και έπρεπε να κάνουμε αλλαγές. Πέρα από αυτά ήταν καλό ότι ο Φέτελ τερμάτισε έκτος, προσπερνώντας τις δύο McLaren και τον Ρόσμπεργκ και φύγαμε, όντας ακόμη πρώτοι στο πρωτάθλημα πιλότων και Κατασκευαστών», είπε αρχικά ο Κρίστιαν Χόρνερ.

«Και για τον Μαρκ ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλάξαμε νωρίς αεροτομή και στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο πίσω από τον Χούλκενμπεργκ. Συνεπώς, πρέπει να καταλάβουμε πολλά ακόμη», πρόσθεσε το αφεντικό της Red Bull.

Πηγή: woop.gr