Αυτό έγραφαν τα πλακάτ που είχε ο κόσμος που βγήκε να πανηγυρίσει σε αρκετές πόλεις της Βενεζουέλας την παρθενική νίκη του Παστόρ Μαλντονάντο στην ιστορία της Formula1.
Ο Παστόρ Μαλντονάντο έγινε ο πρώτος πιλότος από τη Βενεζουέλα που πανηγύρισε τη νίκη σε αγώνα της Formula1 και στη χώρα του δεν έμειναν με... σταυρωμένα τα χέρια. Στο Καράκας, που είναι η πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει τη μεγάλη αυτή επιτυχία, με τις κόρνες και τα πλακάτ να... δεσπόζουν.

Μάλιστα, αυτά έγραφαν: «Μαλντονάντο, το καμάρι της Βενεζουέλας», ενώ ο 27χρονος γνώρισε την αποθέωση από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο κι έδωσε τα συγχαρητήριά του μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στο twitter. «Ο δικός μας Παστόρ Μαλντονάντο νίκησε, έγραψε ιστορία. Μπράβο Παστόρ!

Συγχαρητήρια σε σένα και σε όλη τη μαχητική σου ομάδα», έγραψε. Τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο αντίπαλος του Τσάβεζ στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, Ενρίκε Καπρίλες. «Φανταστικός Μαλντονάντο! Συγχαρητήρια για τον Παστόρ, για την Αραγκούα (τη γενέτειρα του πιλότου της Williams) και για όλη τη Βενεζουέλα με αυτόν τον θρίαμβο στη Formula1. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε, επίσης, στο twitter του.

Γουίλιαμς: «Μπορεί και το πρωτάθλημα!»

Τέλος, για το αποτέλεσμα στην Ισπανία μίλησε και ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ο οποίος τόνισε πως ο Μαλντονάντο μπορεί να γίνει ακόμα και πρωταθλητής! «Έκανε εξαιρετική δουλειά, είναι πολύ χαρούμενος, το αξίζει. Πανάξια βρίσκεται στην ομάδα, με τα χρήματα ή χωρίς αυτά. Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις χρήμα δεν μπορείς να τρέξεις στη Formula1.

Παράλληλα, όμως, έχουμε και έναν πραγματικό πιλότο. Είμαι έκπληκτος από τον τρόπο που έλεγξε τον αγώνα, δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Χωρίς αμφιβολία, μπορεί να γίνει μια μέρα πρωταθλητής. Και θα σας πω γιατί, γιατί είναι πολύ γρήγορος και δεν κάνει λάθη», ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη της βρετανικής ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr