Το DS3 αποκαλύπτει όλη τη γοητεία των γραμμών μιας DS. Ένα σχέδιο ξεχωριστό που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της μάρκας.

Οι σχεδιαστικές επιλογές του μοντέλου παραπέμπουν – όπως και το όνομά του – στην δημιουργικότητα και την τεχνολογική υπεροχή της μάρκας CITROËN.
Το νέο DS3 ξεχωρίζει για: το πρωτοποριακό και γοητευτικό στυλ του αμαξώματος, τις μοναδικές δυνατότητες προσωπικής διαμόρφωσης, την δυναμική οδική συμπεριφορά που εξασφαλίζει την απόλυτη σιγουριά και ηρεμία στο δρόμο, και την εξαιρετική ευφυΐα με την οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να δηλώνει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του, και την ικανότητά του να ικανοποιεί απόλυτα κάθε απαίτηση.

Το DS3 ανοίγει νέους δρόμους…
Αμάξωμα με στυλ και ρευστές γραμμές, το DS3 αποτελεί πραγματική πρόκληση. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα που επιβεβαιώνει τη διαχρονική δημιουργικότητα: οροφή που μοιάζει να «αιωρείται», πτερύγιο καρχαρία στην μεσαία κολώνα που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη δυναμισμού, πλευρικές εισαγωγές με φώτα τεχνολογίας LED, χαρακτηριστική μπροστινή όψη…

Και στο εσωτερικό το DS3 προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα κομψότητας και τεχνολογίας με έναν αέρα ποιότητας. Σοφιστικέ πίνακας οργάνων με 3 κωνικά όργανα, χειριστήρια σε άμεση πρόσβαση από τον οδηγό, χαμηλή θέση οδήγησης με καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, αποπνέουν όλα μαζί έναν αέρα πιλοτήριου. Ακόμα και οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν το δυναμικό χαρακτήρα και την ξεχωριστή αισθητική ταυτότητα του νέου μοντέλου.

… προσφέροντας στυλ και αισθητική ταυτότητα
Η πληθώρα επιλογών κάνει το κάθε DS3 να έχει το δικό του προσωπικό τρόπο έκφρασης !
Οροφή, προφυλακτήρες, καλύμματα καθρεφτών, είναι μερικά από τα εξωτερικά τμήματα του αυτοκινήτου που διαμορφώνουν το στυλ και την προσωπικότητα που καθιστούν κάθε μοντέλο DS3 μοναδικό.
Στο εσωτερικό, τόσο η επένδυση του ταμπλό όσο και η λαβή στο λεβιέ ταχυτήτων καθώς πολλά ακόμα σημεία της καμπίνας μπορούν να ντυθούν από διαφορετικά υλικά σε αρκετές αποχρώσεις. Οι δυνατότητες προσωπικής διαμόρφωσης δεν σταματούν όμως εδώ. Σχεδόν κάθε σημείο στο εσωτερικό του DS3 μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με το γούστο και το προσωπικό στυλ του κάθε ιδιοκτήτη: εν ολίγοις πρόκειται για ένα μοναδικό και χωρίς αμφιβολία, πολύ προσωπικό αυτοκίνητο.

… προσφέροντας ένα αποφασιστικά σύγχρονο όραμα στον τομέα της οδηγικής ευχαρίστησης:
Στο δρόμο, το DS3 ξεχωρίζει τόσο για την ευχαρίστηση στην οδήγηση, όσο και για την ευκολία με την οποία μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε συνθήκες καθημερινής μετακίνησης. Ευέλικτο και σβέλτο το DS3 «επικοινωνεί» με τον οδηγό του σε κάθε διαδρομή, σε κάθε στροφή. Σύμφωνα με τον Vincent Besson, Διευθυντή Προϊόντων και Αγορών της PSA, « οδηγώντας ένα DS3, νομίζει κανείς ότι οι τροχοί στρίβουν με τα ακροδάχτυλα». Η οδική συμπεριφορά εγγυάται αφενός την ευχαρίστηση και αφετέρου την απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο βρίσκεται επίσης και η άνεση, μοναδική για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του DS3 στον τομέα της φιλικότητας προς το περιβάλλον. Ειδικότερα οι εκπομπές του CO2 που ξεκινούν από τα 99 g/km, βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με την περιβαλλοντική πολιτική της CITROËN. Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με 5 δυνατούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, που πληρούν όλοι τις προδιαγραφές Euro V:
- 2 κινητήρες πετρελαίου HDi FAP με 110 και 90 ίππους 
- 3 κινητήρες βενζίνης: τον THP 150, τον VTi 120 και τον VTi 95
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, με το DS3 να ενσωματώνει ορισμένες από τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες στην εξέλιξη της παραγωγής, με στόχο την απόλυτη αξιοπιστία και στιβαρότητα. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Γαλλία στο εργοστάσιο του Poissy, και χάρη στην εφαρμογή όλων των νέων μεθόδων παραγωγής της PSA, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει υποδειγματικό επίπεδο ποιότητας κατασκευής.

… γοητεύοντας ακόμα και με αυτό που προσφέρει στον τομέα της καθημερινής μετακίνησης
Το DS3 καινοτομεί αποκαλύπτοντας επίσης τον πολυτάλαντο χαρακτήρα του, προσφέροντας τα χαρακτηριστικά ενός σεντάν σε ένα αμάξωμα όμως που σπάνια θα περάσει απαρατήρητο. 
Δεν είναι μόνο οι εξωτερικές του διαστάσεις (3,95μ μήκος, 1,71μ πλάτος και 1,46μ ύψος), αλλά και η εξειδικευμένη αρχιτεκτονική στο σχεδιασμό του που δίνουν στο αυτοκίνητο μοναδικά πλεονεκτήματα:

ολόκληρο το ταμπλό είναι υπερυψωμένο ώστε να αφήνει περισσότερο χώρο στα πόδια των εμπρός επιβατών, ενώ οι λεπτές πλάτες των εμπρός καθισμάτων αφήνουν αρκετό «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών. Το νέο DS3 προσφέρει 5 πραγματικές θέσεις καθώς και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων (ντουλαπάκι συνοδηγού χωρητικότητας 13λ), αλλά και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών (285λ) πλήρως διαμορφώσιμο χάρη στην αναδιπλούμενη πλάτη του πίσω καθίσματος (2/3-1/3).

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει επίσης δοθεί και στην ποιότητα στο εσωτερικό του DS3, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τοποθέτηση συστήματος HiFi που δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα αντίστοιχο οικιακό σύστημα υψηλής πιστότητας τελευταίας γενιάς. Στη συνολική προσφορά του νέου DS3, η CITROËN συμπεριλαμβάνει επίσης και ορισμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα CITROËN FREEDRIVE, όπου ο ιδιοκτήτης του DS3 έχει στη διάθεσή του όχημα αντικατάστασης, για την περίπτωση που το δικό του βρίσκεται στο συνεργείο για service.