Με τον Πέτερ Σόλμπεργκ και γενικότερα τη Ford εξουδετερωμένη, ο Σεμπάστιαν Λεμπ συνεχίζει χωρίς άγχος πλέον τον... μοναχικό του αγώνα προς την τέταρτη φετινή του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ηδη, μετά το πρώτο πέρασμα στα Νέα Πίσια που είναι η 19η ειδική διαδρομή του 58ου Ράλι Ακρόπολις και δεύτερη σημερινή, επέκτεινε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο στην γενική κατάταξη Χίρβονεν.
Ο Λεμπ ήταν ο ταχύτερος στην ειδική και το μόνο πλέον που τον ενδιαφέρει είναι να οδηγήσει προσεκτικά μέχρι τέλος. Ομολογεί ωστόσο ότι τώρα που έφυγε ο Σόλμπεργκ αισθάνεται κάπως περίεργα.

«Είναι τελείως διαφορετικά τώρα που σταμάτησε ο Πέτερ. Δεν ξέρω πώς να οδηγήσω. Προσπάθησα να μην χάσω το ρυθμό. Είδα στα σπλιτ μου πως πήγαινα σχετικά γρήγορα, οπότε οδήγησα προσεκτικά στο τελευταίο κομμάτι».
Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Μαντς Οστμπεργκ που φαίνεται ότι έχει «καπαρώσει» την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Η διαφορά του πλέον από τον πέμπτο Πρόκοπ είναι 58,1 δευτερόλεπτα. 

Για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που ήταν τρίτος στην ειδική δεν υπάρχουν περιθώρια για ηρωισμούς, ιδίως μετά την εγκατάλειψη του Σόλμπεργκ. Η ομάδα χρειάζεται πλέον τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης στην γενική κατάταξη. «Δεν έχει πια νόημα να πάρουμε ρίσκο. Απλώς πρέπει να τερματίσουμε, για να πάρουμε τους βαθμούς. Ο Mαντς τα πήγε πολύ καλά σε αυτήν την ειδική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκπληκτος με το πως εξελίχθηκε ο αγώνας αλλά και τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη που έχει, δήλωσε ο Μίκο Χίρβονεν μετά το τέλος της ειδικής όπου πέτυχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση. «Χτύπησα στην προηγούμενη ειδική τον πίσω αριστερό τροχό, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα. Είμαι έκπληκτος που ύστερα από ό,τι έγινε αυτό το σαββατοκύριακο βρίσκομαι στη 2η θέση, αλλά τα παιδιά είχαν μια μεγάλη μάχη και οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί. Τώρα πρέπει να πάμε στον τερματισμό».

Τα πληρώματα θα έχουν μία 30λεπτη ανασυγκρότηση στο Λουτράκι και ένα 30λεπτό επίσης σέρβις για να ακολουθήσει στις 11:57 η 20ή ειδική διαδρομή του αγώνα, Αγιοι Θεόδωροι.

 Πηγή: naftemporiki.gr