Ο Χόρχε Λορένθο είναι ο μόνος αναβάτης της Yamaha που έχει ανέβει στο βάθρο στους τέσσερις πρώτους σερί αγώνες.

Η κυριαρχία του στη Γαλλία θα του δώσει αυτοπεποίθηση, ενόψει του αγώνα, κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Κέισι Στόνερ, θα κοιτάξει να βελτιωθεί συγκριτικά με την τελευταία φορά, καθώς στον βροχερό αγώνα του Le Mans, τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Βαλεντίνο Ρόσι και τον Λορένθο.

Ο Αυστραλός αναβάτης έχει δύο νίκες στο Grand Prix της Καταλωνίας, συγκριτικά με τον Λορένθο, και η παράδοση είναι μαζί του, ωστόσο ο Ισπανός τα τρία τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να ανέβει και τις τρεις φορές στο βάθρο του συγκεκριμένου αγώνα.

Return home... Dani Boy!

Παράλληλα, η Καταλωνία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα ενός άλλου αναβάτη, του Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος βλέπει το επερχόμενο Grand Prix, ως την ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψει στις νίκες και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

Ο Πεντρόσα κατάφερε να πάρει τη νίκη το 2008, ωστόσο την περασμένη χρονιά δεν αγωνίστηκε, γιατί είχε σπασμένη κλείδα από τη σύγκρουσή του, με τον μακαρίτη Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη.

Πλέον ο καιρός θα σταθεί σύμμαχος, και ο Πεντρόσα θα κατέβει στο ισπανικό σιρκουί, ως ο τοπικός ήρωας με σκοπό να διεκδικήσει τη νίκη.

Η μάχη στα πιο χαμηλά στρώματα έχει εξελιχθεί σε κούρσα τριών αλόγων. Βαλεντίνο Ρόσι, Καλ Κράτσλοου και Αντρέα Ντοβιτσιόζο μάχονται για την καλύτερη θέση, με τους δύο τελευταίους να ελπίζουν σε μία καλύτερη θέση στην Καταλωνία, μιας και ο Βαλεντίνο Ρόσι τους άφησε πίσω του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λορένθο, "χορεύοντας" στη βροχή, ενώ ο ομόσταυλός του στη Ducati, Νίκι Χέιντεν ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο επερχόμενο Grand Prix.


Πηγή: woop.gr

TAGS