Η Pirelli ανακοίνωσε τις γόμες ελαστικών που επέλεξε για τα επόμενα τρία γκραν πρι της φόρμουλα 1! Στοιχείο ιδιαιτέρως σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν φέτος στην έκβαση των αγώνων τα προϊόντα της ιταλικής εταιρείας.

Για τον Καναδά, οι επιλογές είναι αντίστοιχες εκείνων του Μονακό αφού τα δύο σιρκουί μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία σε ότι αφορά στα χαρακτηριστικά τους. Οι ομάδες λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη πολύ μαλακή γόμα (κόκκινη) και τη μαλακή (κίτρινη).

Για τη Βαλένθια, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι αισθητά μεγαλύτερες, η Pirelli επέλεξε τα ελαστικά μαλακής γόμας (κίτρινη) και της μέσης (λευκή).

Όσο για το Σίλβερστοουν, μία πίστα γρήγορη και απαιτητική από τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το οδόστρωμα, τα διαθέσιμα ελαστικά θα είναι μαλακής γόμας (κίτρινη) και σκληρής (ασημί).

Όπως ορίζουν οι κανονισμοί, πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικού τριημέρου, οι ομάδες θα λάβουν από την Pirelli έξι σετ της πιο σκληρής εκ των διαθέσιμων γομών και πέντε σετ της πιο μαλακής.

Πηγή: newsauto.gr