Η βραζιλιάνικη εταιρεία Amoritz είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά σκίτσα ενός supercar το 2010, αλλά πρόσφατα αποκάλυψε μια ολοκληρωμένη εικόνα του αυτοκινήτου, δίνοντάς του την ονομασία DoniRosset.
Η Amoritz, βραζιλιάνικη φίρμα αυτοκινήτων, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός supercar αυτοκινήτου με την τότε ονομασία GT DR7. Τελικά, μετά από δύο χρόνια θα μετονομαστεί σε DoniRosset, ο οποίος είναι ο δημιουργός της αρχικής ιδέας. Ο William Denis Rosset ήθελε να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο και να το κάνει δώρο στον πατέρα του με αποτέλεσμα να συνεργαστεί με τον Βραζιλιάνο σχεδιαστή και ιδιοκτήτη της Amoritz GT, Fernando Morita για την υλοποίηση της ιδέας του.

Πολλά είναι τα στοιχεία που έχει δανειστεί από τη Lamborghini Gallardo, το DoniRosset, ενώ εφοδιάζεται με τον κινητήρα της Dodge Viper 8,4 λτ. V10 που αποδίδει 1007 ίππους και συνεργάζεται με ένα σειριακό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας-«θηρίο» πραγματοποιεί καύση αιθανόλης. Στο εσωτερικό του βραζιλιάνικου supercar ακολουθεί τα χαρακτηριστικά της McLaren F1 και οι διαστάσεις είναι 4,7 μ. σε μήκος και σχεδόν 2 μ. σε πλάτος.

Το DoniRosset θα κατασκευαστεί σε περιορισμένες μονάδες που φτάνουν τις 50, ενώ το κόστος του θα αγγίζει 1 εκατομ. δολάρια, αλλά για να πραγματοποιηθεί η παραγωγή θα πρέπει να βρεθούν «δυνατοί» επενδυτές.

Πηγή: autotriti.gr