Συνεχίζουν την κοινή πορεία τους για δυο ακόμη χρόνια ο Χόρχε Λορένθο και η Yamaha.

Ο Ισπανός αναβάτης το πρωί της Τρίτης ανανέωσε το συμβόλαιό του για δυο ακόμη χρόνια και έτσι θα παραμείνει στο ιαπωνικό εργοστάσιο μέχρι το 2014.

Το συμβόλαιό του έληγε φέτος, πολλά σενάρια είχαν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με ομάδες που ήθελαν να τον κάνουν δικό τους όπως η Honda, αλλά τελικά η Yamaha έδρασε άμεσα και τελείωσε το θέμα άμεσα.

Ο ίδιος ο Λορένθο έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, μιας και είναι στην ομάδα από το 2008 και είναι σαν οικογένειά του, όπως είπε και ο ίδιος.

Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που υπέγραψα με τη Yamaha για ακόμα δύο χρόνια. Έκαναν εξαιρετική προσπάθεια να με κρατήσουν στην εργοστασιακή ομάδα, θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω όλους. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν οικογένεια στη Yamaha από το 2008 και μου αρέσει που δουλεύω μαζί τους.

Ήταν πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα να μείνω εδώ και είμαι ικανοποιημένος λοιπόν που αυτή η σημαντική διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο. Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα και ανυπομονώ να ανταμείψω την πίστη της Yamaha ξεκινώντας από αυτό το τριήμερο στο Silverstone. Ανυπομονώ να κερδίσω πολλά πρωταθλήματα μαζί. Το όνειρο να ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Yamaha τώρα είναι πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα».

Πηγή: woop.gr