Μπορεί και στον Καναδά να αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι από αυτούς που το βάζουν κάτω.

Ο Γερμανός πιλότος στάθηκε άτυχος καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στο DRS, αλλά την ψυχραιμία του δεν την έχασε.

«Θέλω να επαναλάβω ότι τα μονοθέσια της Formula 1 είναι πρωτότυπα και πολλά από τα μέρη που φέρουν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί γι’ αυτά. Είναι απολύτως λογικό τα πράγματα να πηγαίνουν στραβά μερικές φορές. Φυσικά και ήταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα στο Μόντρεαλ, αλλά δεν χάνω την πίστη μου στην ομάδα. Ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερο», είπε ο "Σούμι" στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Mercedes GP, Ross Brawn, απολογήθηκε για το πρόβλημα και δήλωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να μην δημιουργηθεί ξανά:

«Και τα δύο μονοθέσια έχουν σχεδιαστεί και έχουν κατασκευαστεί ακριβώς με τα ίδια στάνταρ και σύμφωνα με τις ίδιες διαδικασίες. Ο στόχος μας πάντα είναι να έχουμε τέλεια αξιοπιστία και αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους αγώνες. Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η προτεραιότητά μας. Πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως του λόγους πίσω από τα προβλήματα και να τους αντιμετωπίσουμε με καθαρό και συστηματικό τρόπο. Κάθε μέλος της ομάδας είναι επικεντρωμένο στη δουλειά του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν να κάνουν με έλλειψη προσοχής ή ανευθυνότητας. Η εμπειρία που έχω από τον Schumacher είναι ότι όταν αντιμετωπίζει προβλήματα τον οδηγούν να πιέσει και να τραβήξει μπροστά όλη την ομάδα. Έτσι κι εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να του παρέχουμε ένα τέλειο και αξιόπιστο μονοθέσιο».

Πηγή: woop.gr