Στις περσινές κατατακτήριες του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, ο Καλ Κράτσλοου είχε τραυματιστεί στις κατατακτήριες δοκιμές και δεν συμμετείχε στον αγώνα, όμως όλα πλέον είναι διαφορετικά...

Ο Βρετανός αναβάτης με τη Yamaha Tech 3, έχει αποδείξει πως φέτος μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, και βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση του Grand Prix που θα γίνει στο "σπίτι" του.

Παράλληλα, οι αριθμοί και τα "σημάδια", δείχνουν πως ο Κράτσλοου γνωρίζει πως θα έχει έναν καλό αγώνα, στη Μεγάλη Βρετανία, γι' αυτό το λόγο άλλωστε και κρατά χαμηλό το προφίλ του.

Ο λόγος; Είναι ο πρώτος Βρετανός που έχει καταφέρει να πετύχει αρκετά, μερικά από αυτά είναι και τα παρακάτω.

* Στο Grand Prix που έγινε στο Κατάρ, έγινε ο πρώτος Βρετανός (μετά το 1988) που μπόρεσε να εισβάλλει στην πρώτη τετράδα του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος.

* Στην πρώτη τετράδα της εκκίνησης στον αγώνα του Κατάρ, ο Κράτσλοου έδωσε το παρών, και ήταν ο μόνος Βρετανός που κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο, τα τελευταία 4(!) χρόνια!

* Κάνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν, έγινε αυτόματα ο πρώτος Βρετανός που εισέβαλλε στην πρώτη τετράδα από το μακρινό... 1989.

* Κατάφερε να βάλει στη συγκομιδή του 56 βαθμούς στους πέντε πρώτους αγώνες, κάτι το οποίο αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά, για Βρετανό αναβάτη, από το 1987 και μετά!

* Χάρη στην τέταρτη θέση που κατέκτησε στην Χερέθ, έσπασε το ρεκόρ, του να βγει τέσσερις φορές στη σειρά, στην τετράδα, για τα δεδομένα των Βρετανών αναβατών.

* Μετά από 28 χρόνια, στην πίστα της Χερέθ, έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που κάνει τον πιο γρήγορο γύρο τα τελευταία 28(!) χρόνια!

* Ήταν παρών στις πέντε πρώτες θέσεις στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν! Τέτοιο αποτέλεσμα από Βρετανό αναβάτη, έχει να επιτευχθεί από το 1986!

Μέχρι τώρα, οι "οιωνοί" δείχνουν... Κράτσλοου.

Ο Βρετανός αναβάτης έχει όλα τα φόντα να πάρει τη νίκη στο Grand Prix της... ευρύτερης πατρίδας του, και δεν αποκλείεται να το πετύχει.

Πηγή: woop.gr