Αισιόδοξος ότι η Ferrari μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα με τον Φερνάντο Αλόνσο εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής σχεδιασμού της σκουντερία, Νικόλας Τομπάζης.

Έπειτα από μια πολύ δύσκολη αρχή, τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι στην ομάδα έχουν βρει την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

«Καλώς ή κακώς υπάρχει μια προσδοκία ότι η Ferrari πρέπει να νικά σε κάθε αγώνα και να είναι πάντα ανταγωνιστική. Στις αρχές της χρονιάς βρισκόμασταν σε μια μη ανταγωνιστική κατάσταση η οποία ήταν ένα μεγάλο σοκ τόσο για εμένα όσο και για τους συναδέλφους μου.

Περάσαμε μερικούς δύσκολους μήνες, αλλά βάλαμε κάτω το κεφάλι και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με ηρεμία. Νομίζω ότι οι τελευταίοι αγώνες είναι μια ένεση ηθικού για όλους μας, μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο Τομπάζης και συνέχισε για τις εξατμίσεις της F2012:

«Το σχέδιο των εξατμίσεων στο Μόντρεαλ ήταν ένα 'ξαδελφάκι' αυτού που δοκιμάσαμε στη Jerez. Εκείνο στη Jerez ήταν πιο πολύπλοκο και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Στη συνέχεια το παρατήσαμε, καθώς ασχοληθήκαμε με άλλες αδυναμίες του μονοθεσίου, μέχρι τη στιγμή που παρουσιάσαμε τη μεγάλη αλλαγή στο Ισπανικό Grand Prix.

Εκείνο το μονοθέσιο είχε διαφορές στην σχεδίαση των εξατμίσεων και στη συνέχεια ανανεώθηκε περαιτέρω, στην εμπρός πτέρυγα, στην πίσω, στον διαχύτη, στους αεραγωγούς των φρένων, βελτιώνοντας την αεροδυναμική του απόδοση. Παράλληλα δουλεύαμε πάνω στο αρχικό σχέδιο των εξατμίσεων το οποίο βελτιώσαμε και το παρουσιάσαμε στον Καναδά».

Πηγή: woop.gr