Μπορεί για τους πολλούς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να είναι ένα τσουβάλι γεμάτο με χρήματα, τα οποία δίνονται στους εκπροσώπους του και κυρίως στους αθλητές του.

Εντούτοις, μόλις τέσσερις βρίσκονται στην σχετική λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους και ο λόγος γίνεται για τρεις οδηγούς της Formula 1 και έναν αναβάτη του MotoGP.

Πρώτος στη λίστα και συγκεκριμένα στην 19η θέση βρίσκουμε τον οδηγό της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός αμείβεται από τη σκουντερία με 32 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και τα 29 εξ αυτών είναι οι απολαβές του από την ιταλική ομάδα.

Στην 20η θέση, βρίσκεται το μεγάλο αστέρι του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος τρέχει με την Ducati, κερδίζει συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια, με τα 17 να προέρχονται από το συμβόλαιό του.

Τα ίδια χρήματα κερδίζει και ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος αμείβεται με 20 εκατομμύρια δολάρια από τη Mercedes και παίρνει άλλα 10 από διάφορες ενέργειες, ενώ στην 24η θέση έχουμε τον Λιούις Χάμιλτον της McLaren Mercedes (28 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: woop.gr