Τα εύσημα στον Μίκαελ Σουμάχερ για την επιστροφή του στο βάθρο μετά από έξι χρόνια απένεμε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli. Η Pirelli είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα της F1 μιας και έχει τον απόλυτο έλεγχο στα ελαστικά του αθλήματος.

Ο Πολ Χέμπερτι μίλησε για το ευρωπαϊκό Grand Prix, για τον Αλόνσο που επέστρεψε στις νίκες αλλά και την μεγάλη επίδοση του Μίκαελ Σουμάχερ με την Mercedes AMG.

Αναλυτικά:

«Η πίστα της Βαλένθια θεωρείται απίστευτα δύσκολη για προσπεράσεις, αλλά οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη! Η εξαιρετική δυσκολία της φάνηκε στον αριθμό των εγκαταλείψεων, αλλά ο Φερνάντο πέτυχε το ακατόρθωτο, να κερδίσει από την ενδέκατη θέση. Ο τελευταίος γύρος μέχρι την καρό σημαία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τα τρία πρώτα μονοθέσια να ακολουθούν παρόμοιες στρατηγικές μέχρι την εμπλοκή του Λούις Χάμιλτον σε ατύχημα που άνοιξε στο Μίκαελ Σουμάχερ το δρόμο για την τρίτη θέση.

Επομένως είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διαχείριση ελαστικών επί ίσοις όροις, κυρίως στους τελευταίους γύρους. Συγχαρητήρια στον Σουμάχερ και τη Mercedes: ήταν συγκινητικό να βλέπουμε έναν τέτοιο πρωταθλητή ξανά στο βάθρο – παρέα με δύο άλλους μεγάλους πρωταθλητές, που επίσης εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους», σχολίασε ο Βρετανός.

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της φόρμουλα 1, το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, στις 6-8 Ιουλίου.


Πηγή: woop.gr