Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της BMW, Μπέρνχαρντ Γκοντμάγιερ εξαπέλυσε επίθεση σε Yamaha και Honda, τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Moto GP.


Ο Κέισι Στόνερ ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, καθώς δεν απολαμβάνει την παρουσία του στο Moto GP λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Γι' αυτή υπεύθυνες είναι οι Yamaha και Honda, σύμφωνα με τον Μπέρνχαρντ Γκοντμάγιερ.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της BMW διέψευσε, αρχικά, ότι θα εμπλακεί στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας. «Είναι μια μπερδεμένη υπόθεση. Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι το τεχνολογικό επίπεδο που υπάρχει σήμερα στα Moto GP είναι εξαιρετικά υψηλό και οι επενδύσεις που απαιτούνται για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός είναι τεράστιες.

Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, τότε η BMW δεν θα ενδιαφερθεί να μπει στα Moto GP. Αν, όμως, οι κανονισμοί αλλάξουν», ήταν τα λόγια του Γκοντμάγιερ για να τονίσει πως οι Yamaha και Honda σκοτώνουν τα Moto GP. «Κατά την άποψή μου η Yamaha και η Honda σκοτώνουν τα Moto GP. Αυτή είναι η αλήθεια.

Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική οπτική για τους αγώνες απ' ότι εμείς. Το μόνο που σκέφτονται είναι η τεχνολογική υπεροχή. Στόχος τους είναι να νικήσουν τους αντιπάλους τους. To αν αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το σόου, δεν έχει σημασία. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι οι αγώνες πρέπει να είναι πολλά πράγματα: θέαμα, επιχείρηση και ένας τρόπος διασκέδασης για τα πλήθη».

Πηγή: gazzetta.gr
TAGS