Τα μεγάλα εργοστάσια του MotoGP καταστρέφουν το άθλημα, συμφωνα με την BMW. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της BMW Motorrad, Bernhard Godmayer, η Yamaha και η Honda ενδιαφέρονται μόνο για δικό τους όφελος και δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα.

«Είναι περίπλοκο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, για να το πω συνοπτικά, μπορείς να πεις ότι το τεχνικό επίπεδο του MotoGP αυτήν τη στιγμή είναι ιδιαίτερα υψηλό και η επένδυση είναι μεγάλη για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός. Αν η κατάσταση λοιπόν δεν αλλάξει, τότε η BMW δεν ενδιαφέρεται να έρθει στο MotoGP. Αν, αντιθέτως, αλλάξουν οι κανονισμοί…», είπε ουσιαστικά απειλώντας ο Godmayer.

«Με άλλα λόγια, η Honda Και η Yamaha σκοτώνουν το MotoGP. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι Ιάπωνες έχουν διαφορετικό όραμα για τους αγώνες από εμάς. Το μόνο που σκέφτονται είναι η τεχνολογική ηγεσία. Ο στόχος τους είναι να κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Αν αυτός ο πόλεμος χαλάει το θέαμα, δεν τους ενδιαφέρει. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι οι αγώνες πρέπει να έχουν πολλά πράγματα: το θέαμα, την επιχείρηση και τον τρόπο να διασκεδάζεις τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Πηγή: woop.gr