Ο καλύτερος αγώνας στην ιστορία της Caterham ήταν το ευρωπαϊκό Grand Prix καθώς κατάφερε με τον Χέικι Κοβαλάινεν να περάσει στο Q2 στις κατατακτήριες και να τερματίσει πολύ κοντά στη βαθμολογούμενη 10άδα τόσο με τον Φινλανδό όσο και με τον Βίταλι Πετρόφ.

Οι Πετρόφ και Κοβαλάινεν αν δεν είχαν τις επαφές με τις Toro Rosso ίσως να ήταν και μέσα στην δεκάδα, ωστόσο παρόλο τις επαφές κατάφεραν να τερματίσουν στην 13η και 14η θέση αντίστοιχα.

Αρχικά ο Φινλανδός είχε μια σύγκρουση με τον Βερνιέ με αποτέλεσμα να μπει στα pit με κλαταρισμένο ελαστικό, και στη συνέχεια ο Ρώσος είχε μια επαφή με τον Ριτσιάρντο τραυματίζοντας την CT01.

Μόνο χαμόγελα υπήρχαν όμως στο τέλος του αγώνα από τους ανθρώπους της Caterham καθώς η ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά, με τον τεχνικό διευθυντή να το αναγνωρίζει...

«Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε όλη την ομάδα για την πολύ καλή δουλειά που έκανε. Αν δεν είχαμε τις επαφές με τους Vergne και Ricciardo θα είχαμε τερματίσει μερικές θέσεις πιο ψηλά, αλλά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πώς αντιδράσαμε στα συμβάντα. Σίγουρα υπήρξαν αρκετά θετικά στοιχεία. Στο Silverstone θα έχουμε επιπλέον αναβαθμίσεις και αν διατηρήσουμε τη φόρμα μας θα έχουμε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Μάρκ Σμιθ.

Πηγή: woop.gr