Η Γερμανική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ADAC) και η Dorna Sports ήρθαν σε συμφωνία, ώστε να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και το Γκραν Πρι της Γερμανίας να διεξάγεται μέχρι το 2016.

Για πέντε ακόμα χρόνια επέκτειναν τη συνεργασία τους η ADAC και η Dorna Sports. Οι ιθύνοντες της Γερμανικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συναντήθηκαν με αυτούς της κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του Moto GP. Οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και το Γκραν Πρι της Γερμανίας θα διεξάγεται στο Σάχσενρινγκ τουλάχιστον μέχρι το 2016, καθώς υπεγράφη το σχετικό συμβόλαιο.

Για το deal αυτό μίλησε ο Χέρμαν Τόμτσικ. «Τα τελευταία δέκα χρόνια το Σάχσενρινγκ έχει γίνει η Μέκκα των αγώνων μοτοσικλετών στη Γερμανία και η πίστα θα διατηρήσει τη φήμη της στο μέλλον χάρη στο νέο μας συμβόλαιο. Η διοίκηση του Σάχσενρινγκ θα είναι ένας αξιόπιστος και δεσμευμένος συνεργάτης.

Αυτά είναι σίγουρα καλά νέα όχι μόνο για τους φίλους του Σάχσενρινγκ, αλλά και για τους οπαδούς των αγώνων μοτοσικλέτας στη Γερμανία, καθώς επίσης για τους ανθρώπους και ολόκληρη την οικονομική περιφέρεια», ήταν τα λόγια του προέδρου της ADAC. Από τη μεριά του, ο Πρωθυπουργός της Σαξωνίας, του κρατιδίου στο οποίο γίνεται ο αγώνας, Στάνισλαβ Τίλιχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το Σάχσενρινγκ χωρίς ένα Γκραν Πρι Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας. Η στρατηγική απόφαση της ADAC είναι μια μεγάλη αναγνώριση για όλη την περιοχή. Από αθλητικής και οικονομικής πλευράς, οι αγώνες σημαίνουν διέγερση και προσελκύουν νέους επισκέπτες στη Σαξωνία ξανά και ξανά.

Θα είμαστε εξαιρετικοί οικοδεσπότες και προσφέρουμε πολλές δραστηριότητες στους οπαδούς επιπλέον στους αγώνες. Αυτός ήταν ο σαφής στόχος της διοίκησης της Σαξωνίας να παραμείνει στο Σάχσενρινγκ το Γκραν Πρι και θα είναι ο στόχος μας και στο μέλλον». Με τη σειρά του, ο Καρμέλο Εζπελέτα τέθηκε υπέρ του Σάχσενρινγκ και τόνισε πως αυτό έχει βοηθήσει αρκετά στην αύξηση των οπαδών των δυο τροχών.

«Το Moto GP είναι ιδιαίτερα χαρούμενο με τη νέα συμφωνία με την ADAC. Πιστεύουμε ότι το Σάχσενρινγκ είναι η πιο καλά εξοπλισμένη πίστα για να φιλοξενήσει το Γερμανικό Γκραν Πρι στο μέλλον. Καλωσορίζουμε, επίσης, τις ευκαιρίες που μας έδωσαν για να φτάσουμε στους τόσους πολλούς οπαδούς των δυο τροχών. Αυτή η συμφωνία είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τον αθλητισμό μοτοσικλέτας.

Και φέτος, οι παθιασμένοι φίλαθλοι της Γερμανίας μπορούν να δουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Moto2, Στέφαν Μπραντλ, στην κατηγορία του Moto GP, όπου έχει πετύχει καλά αποτελέσματα, παρά το ότι είναι η πρώτη του σεζόν στην πρώτη κατηγορία», ανέφερε ο επικεφαλής της Dorna. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το φετινό Γκραν Πρι της Γερμανίας θα είναι το 15ο στη σειρά και πως αναμένεται να το παρακολουθήσουν από κοντά 210.000 θεατές.

Πηγή: gazzetta.gr