Ο Λορένθο δεν είναι ικανοποιημένος από την ποινή που δόθηκε στον Μπαουτίστα. Η απροσεξία του Αλβαρο Μπαουτίστα στην πρώτη στροφή του αγώνα του Ασεν, είχε ως αποτέλεσμα ο Χόρχε Λορένθο να τεθεί εκτός «μάχης» και διεκδίκησης της νίκης.

Ο Μπαουτίστα ζήτησε συγγνώμη, ενώ για τιμωρία θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στη Γερμανία.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός, δέχτηκε τη συγγνώμη, ωστόσο εξέφρασε την άποψή του ότι θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από τους Αγωνοδίκες.

Συγκεκριμένα, ο αναβάτης της Yamaha ζήτησε να μην πάρει μέρος στον επόμενο αγώνα ο Μπαουτίστα.

«Ηταν καταστροφή, η κίνηση του Αλβαρο ήταν τρελή. Τον συνάντησα μετά το ατύχημα, μου ζήτησε συγγνώμη και δώσαμε τα χέρια αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι αρκετό να δικαιολογήσει το ατύχημα», είπε αρχικά ο Λορένθο και συνέχισε:

«Όταν έκανα ένα λάθος στην Ιαπωνία το 2005 μου έδωσαν ποινή ενός αγώνα. Οι Αγωνοδίκες μου είπαν ότι θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση στο Σάνσερινγκ αλλά αυτό δεν είναι κάτι. Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί στο μέλλον αλλά αν οι αναβάτες δεν τιμωρούνται σωστά θα συνεχίσουν να κάνουν τρελά πράγματα όπως σήμερα. Το πόδι μου είναι λίγο πρησμένο, ήταν δυνατή σύγκρουση αλλά δεν έγινε κάτι σοβαρό. Ευτυχώς για εμάς είχαμε ένα προβάδισμα 25 βαθμών και θα είμαστε πολύ πίσω τώρα. Ξεκινάμε από την αρχή με τον Κέισι, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και θα δούμε τι θα συμβεί».

Πηγή: woop.gr