Την Κυριακή θα διεξαχθεί το βρετανικό Grand prix της Formula 1 στο Σίλβερστοουν, όπου ο Λιούις Χάμιλτον θα είναι ένας από τους οδηγούς που θα τρέξουν «εντός έδρας».

Όμως, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει τη νίκη ή όχι στον αγώνα της 8ης Ιουλίου, η επομένη, θα μείνει στη μνήμη του «πιλότου» της ΜcLaren, καθώς εκείνη την ημέρα πρόκειται να λάβει μέρος στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Χάμιλτον προσκλήθηκε να μεταφέρει το μεσημέρι της Κυριακής τη Δάδα στο Στίβενεϊτζ, την πόλη που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου και στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, ωστόσο οι υποχρεώσεις του στον 9ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2012 δεν του το επιτρέπουν.

Γι' αυτό ο 27χρονος πιλότος θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα και σε άλλη τοποθεσία. Τη Δευτέρα η Φλόγα, η διαδρομή της οποίας θα καταλήξει στο Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Αγώνων στις 27 Ιουλίου, θα περάσει από το Μίλτον Κέινς, το Μπάκιγχαμ, το Μπάισεστερ και την Οξφόρδη, πόλεις που είναι εύκολα προσβάσιμες από το Σίλβερστοουν.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο "Reuters", ο Χάμιλτον χαρακτήρισε "απίστευτα υπερήφανη στιγμή' τη συμμετοχή του στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που μου ζητήθηκε να το κάνω. Ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν πίστευα ότι θα έκανα κάτι τόσο ωραίο» είπε ο Βρετανός και συμπλήρωσε: «Δεν έχω ιδέα πού θα τρέξω, αλλά είναι σπουδαίο που λαμβάνω μέρος".

Πηγή: woop.gr