Το μέλλον του Χέικι Κοβαλάινεν παραμένει αβέβαιο στη Formula1, καθώς το συμβόλαιό του με την Caterham λήγει στο τέλος της σεζόν και δεν έχει μιλήσει ακόμα με κάποια ομάδα.


Έπειτα από τρία χρόνια με την Caterham (Team Lotus τις δυο προηγούμενες χρονιές), ο Χέικι Κοβαλάινεν καλείται να δει το τι μέλλει γενέσθαι στη Formula1. Το συμβόλαιο του Φινλανδού με τη μαλαισιανή ομάδα λήγει στο τέλος της σεζόν και το μέλλον του παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν έχει μιλήσει με καμία ομάδα. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του στο Sky Sports.

«Δεν έχω μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα ακόμα, ούτε και με τη δική μου. Αυτό που ξέρω είναι ότι το συμβόλαιό μου λήγει φέτος με την τωρινή μου ομάδα, αλλά τώρα ανησυχώ μόνο για να πάρω το περισσότερο που έχω. Ό,τι κι αν συμβεί, νομίζω ότι θα με βάλει στην καλύτερη θέση είτε με τη νυν ομάδα μου ή με κάποια άλλη, όμως δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο αυτό με τον εαυτό μου και τη διοίκηση.

Δεν το έχουμε κοιτάξει σοβαρά, πιστεύω είναι λίγο νωρίς και υπάρχουν αρκετά παιδιά μπροστά μου στην ουρά, πράγματα όπως το τι θα κάνει ο Λιούις (Χάμιλτον) ή τι θα κάνει ο Μίκαελ (Σουμάχερ), θα έχουν πιθανόν μια επιρροή στο τι θα κάνει ο καθένας. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με κανέναν, κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμα μ' εμάς και αυτή τη στιγμή απλά εστιάζω την προσοχή μου στις επιδόσεις μου.

Θεωρώ πως είναι καλές και αυτό είναι καλό για το μέλλον. Οι ομάδες περιμένουν από τους πιλότους να δώσουν και νιώθω ότι είναι αυτό που κάνω τώρα. Ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον, ανεξάρτητα αν θα είναι καλό», ήταν τα λόγια του Κοβαλάινεν, που έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του μια pole position και μια νίκη, καθώς και τέσσερις παρουσίες στο βάθρο.

Πηγή: gazzetta.gr