Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση για κάταγμα στο κρανίο υποβλήθηκε η Μαρία ντε Βιγιότα. Η Ισπανίδα δοκιμαστής της Marussia υποβλήθηκε στην επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Η Ντε Βιγιότα τραυματίστηκε δοκιμάζοντας το νέο αεροδυναμικό πακέτο της ομάδας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο γκραν πρι του Σίλβερστοουν, όταν προφανώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος το μονοθέσιο επιτάχυνε ξαφνικά και χτύπησε στη ράμπα φορτηγού της ομάδας.

Η 32χρονη φέρει τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, καθώς, όπως ανέφερε και αυτόπτης μάρτυρας, το κράνος δέχτηκε τη μεγαλύτερη δύναμη της σύγκρουσης.

Η ομάδα δεν έχει δώσει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για την κατάσταση της πιλότου, αναφέροντας απλά ότι έχει τις αισθήσεις της:

«Έχει τις αισθήσεις της και οι γιατροί είναι συνεχώς από πάνω της. Η ομάδα περιμένει τα αποτελέσματα περισσότερων εξετάσεων για να κάνει περαιτέρω σχόλια. Προτεραιότητα της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι η Μαρία και η οικογένειά της».

Πηγή: woop.gr