Υπό την καθοδήγηση του Ολλανδού Laurens van den Acker, το σχεδιαστικό τμήμα της Renault εργάζεται πάνω στο μελλοντικό SUV της γαλλικής φίρμας. Η στρατηγική συμμαχία με τη Nissan θα επιτρέψει στο Megane SUV να δανειστεί τεχνολογία από το Qashqai, το οποίο αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία. Σε αντίθεση βέβαια με την προηγούμενη απόπειρα της Renault στην κατηγορία, το Koleos.

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες βασίζονται σε πληροφορίες αλλά και στα πρωτότυπα μοντέλα που έχει σχεδιάσει τα τελευταία χρόνια ο van den Acker. Η εντυπωσιακή μάσκα είναι πιστή στη νέα εταιρική ταυτότητα της Renault, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στην τέταρτη γενιά του Clio. Το Megane SUV (αν τελικά επιλέξουν αυτό το όνομα οι Γάλλοι) αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2014.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και τον νέο TCe 120, τον 1.2 turbo με τα 120 PS και τα 19,4 kgm ροπής. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας – τον οποίο θα δούμε και στο νέο Clio – θα συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αν κυκλοφορήσει τελικά και σε έκδοση 4×4 – κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί – θα εξοπλιστεί και με ισχυρότερα σύνολα.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2013, η Renault θα λανσάρει ένα μικρότερο crossover, το οποίο θα κατασκευάζεται στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας. Ουσιαστικά θα πρόκειται για την εκτός δρόμου έκδοση του νέου Clio, κάτι που επιβεβαίωσαν πριν λίγες ημέρες τα στελέχη της γαλλικής εταιρείας.

Πηγή: newsauto.gr
TAGS