Είναι ένας από τους μηχανικούς που καλούνται να δώσουν στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στη Williams.

O Βαγγέλης Αρβανιτάκης είναι μόνο 24 ετών, αλλά έχει καταφέρει να βρεθεί στο δυναμικό της διάσημης ομάδας βοηθώντας στη βελτίωση του μονοθεσίου.

Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μαθητευόμενος στη Honda, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές του στην αεροναυπηγική και 13 μήνες μετά, όταν η εταιρεία έφυγε από τη Formula 1, γύρισε στην Ελλάδα.

Το 2011 επέστρεψε στο Λονδίνο για να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Imperial College και να παραδώσει την πτυχιακή του με θέμα τη Ferrari και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα της Mercedes -πρώην Brawn GP- με τεχνικό διευθυντή τον Ρος Μπρον.

«Για να εξελίξεις το μονοθέσιο χρησιμοποιείς αεροδυναμικές σήραγγες στις οποίες έχεις τη δυνατότητα να προσομοιώσεις τις διαφορετικές καταστάσεις του αγώνα. Δοκιμάζεις τα εξαρτήματα και έτσι τα βελτιώνεις. Εγώ είμαι στην ομάδα που σχεδιάζει τη μέση στο μονοθέσιο και βελτιώνω τα αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από το κόκπιτ. Αυτά», εξήγησε για τη δουλειά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜgazino.

Ο Έλληνας αεροδυναμιστής ασχολιόταν από μικρός με τα καρτ όπου κέρδισε αρκετά κύπελλα, έχοντας ως πρότυπο τον θείο του πρωταθλητή σε αγώνες αυτοκινήτου.

Για τη φετινή σεζόν, η οποία κρίνει ότι θα κριθεί στη «μάχη» των ελαστικών, έχει ως στόχο να φέρει τον Σούμαχερ τουλάχιστον σε έναν αγώνα στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Πηγή: woop.gr