Ο Ντάνι Πεντρόσα έκανε την έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές του Μούτζελο και κατέκτησε την pole position αφήνοντας δεύτερο τον Χόρχε Λορένθο. Έκπληξη και η τρίτη θέση του Έκτορ Μπαρμπέρα.  Το Γκραν Πρι της Ιταλίας συνεχίστηκε με τις κατατακτήριες δοκιμές στο Μούτζελο, στις οποίες δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Ο Ντάνι Πεντρόσα κατέκτησε τηνpole position όντας σχεδόν 1.5 δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον συμπατριώτη του, Χόρχε Λορένθο.

Ο αναβάτης της Yamaha κατέβαλε κάθε προσπάθεια, ώστε να εκκινήσει από την πρώτη θέση και να έχει το... πάνω χέρι στον αυριανό αγώνα. Ωστόσο, έκπληξη αποτέλεσε και η τρίτη θέση του Έκτορ Μπαρμπέρα, που ήταν 2.6 δέκατα μακριά από την κορυφή, αλλά και μπροστά από αναβάτες, όπως οι Κέισι Στόνερ, Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής κατετάγη πέμπτος, καθώς υστερούσε τέσσερα δέκατα, ενώ ο εννιά φορές κάτοχος του τίτλου σε όλες τις κατηγορίες θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από τη δέκατη θέση. Μπροστά από τον Στόνερ ήταν η έτερη Ducati του Νίκι Χέιντεν, και πίσω του οι Καλ Κράτσλοου, Αντρέα Ντοβιζιόζο, Στέφαν Μπραντλ και Μπεν Σπάις. Έτσι, απομένει να δούμε τι θα συμβεί στον αγώνα αύριο, καθώς στους δυο τελευταίους έχουμε δει να έρχονται τα... πάνω κάτω.


Πηγή: gazzetta.gr