Ρεκόρ γύρου μαζί με την κατάκτηση της pole position έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές του Μούτζελο ο Ντάνι Πεντρόσα, καθώς έριξε κατά οχτώ δέκατα περίπου τον περσινό χρόνο του Κέισι Στόνερ.
Την έκπληξη πραγματοποίησε ο Ντάνι Πεντρόσα στο Μούτζελο της Ιταλίας, όπου κατέκτησε την pole position. Όμως, συνάμα κατέρριψε και το ρεκόρ του καλύτερου χρόνου. Αυτό κατείχε ο Κέισι Στόνερ από πέρυσι με 1:48.034, με τον Ισπανό να το ρίχνει κατά περίπου οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο ομόσταβλος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή έγραψε το 1:47.284 στην ιταλική πίστα. Έτσι, θα επιδιώξει να επαναλάβει την επιτυχία του 2010, όταν είχε πάρει ξανά την pole και είχε κερδίσει τον αγώνα. Ο Πεντρόσα μίλησε γι' αυτό μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών κι έκανε λόγο για ένα ακόμα βήμα μπροστά. «Σίγουρα κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά σήμερα και το να πάρουμε την pole position εδώ είναι ωραίο, αν και το να είσαι πάντα στην πρώτη σειρά έχει πραγματικά σημασία για μένα.

Είχαμε μια καλή περίοδο το πρωί και καταφέραμε στις κατατακτήριες να είμαστε στην πίστα στο σωστό χρόνο, όταν όλοι ξεκίνησαν να βελτιώνουν τους χρόνους τους. Θα είναι σίγουρα ένας πολύ δύσκολος αγώνας, έχει πολύ ζέστη εκεί έξω και ο ρυθμός θα είναι επίσης πολύ υψηλός κοιτάζοντας τους χρόνους το απόγευμα.

Είμαι αρκετά χαρούμενος με το στήσιμο της μοτοσικλέτας μου, είχαμε καλύτερη πρόσφυση σήμερα και είμαι αρκετά αισιόδοξος, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή μας και να πιέσουμε στο μάξιμουμ επειδή ο Λορένθο έχει έναν απίστευτο ρυθμό», ήταν τα λόγια του.


Πηγή: gazzetta.gr