Παγκόσμιο ντεμπούτο έκανε η δεύτερη γενιά του Nissan Note σε ένα ειδικό event στην Ιαπωνία, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.
Η 2η γενιά Nissan Note βασίζεται στο πρωτότυπο Invitation που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Μάρτιο στην Έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης. Η απερχόμενη γενιά του Note ταιριάζει περισσότερο στην κατηγορία των μικρών MPV, ωστόσο η νέα γενιά έχει αρκετά hatchback στοιχεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες φωτογραφίες του νέου Nissan Note φαίνεται ότι το ιαπωνικό μοντέλο έχει περισσότερα δυναμικά χαρακτηριστικά στην εξωτερική του σχεδίαση, ενώ οι διαστάσεις του έχουν εμφανώς αυξηθεί. Στο εσωτερικό του παρατηρούμε τη νέα ελκυστική φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει η Nissan, η οποία θυμίζει λίγο το εσωτερικό του Nissan Juke.

Όσον αφορά στο μηχανικό σύνολο που θα εφοδιάζεται το μικρό MPV θα είναι ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λτ. είτε ατμοσφαιρικός είτε υπερτροφοδοτούμενος, οι οποίοι θα συνδυάζονται με το επόμενης γενιάς αυτόματο κιβώτιο XTRONIC CVT. Η κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι περίπου 4λίτρα βενζίνης για 100 χιλιόμετρα απόσταση.

Τέλος, το νέο μικρό MPV Nissan Note θα είναι διαθέσιμο από Σεπτέμβρη στην αγορά της Ιαπωνίας, ενώ στην Ευρώπη δεν πρόκειται να το δούμε μέσα στο 2012.

Πηγή: autotriti.gr