Από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3", πάνω από 300 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και όμως άνετο και καλοτάξιδο σαν λιμουζίνα.
Αυτά τα προσόντα συγκεντρώνει το νέο GT-21 Ιnvictus, το δεύτερο μοντέλο της ισπανικής μάρκας Aspid μετά το Super Sport, η οποία ειδικεύεται σε αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων που ζαλίζουν το μυαλό σαν κρασί σανγκρία. Προς το παρόν υπάρχει το αυτοκίνητο μόνον σε σχέδια, έχουν όμως διαμορφωθεί τόσον οι προδιαγραφές του όσο και ο τελικός σχεδιασμός του.

Έτσι χρησιμοποιεί ένα πανάλαφρο σασσί βάρους 80 κιλών, οι μπροστινοί τροχοί δεν καλύπτονται από φτερά και μέσα στην καμπίνα μπορούν να πάρουν θέση έως τέσσερα άτομα, κατά προτίμηση μικρόσωμα πίσω. Ο χώρος αποσκευών είναι μινιμαλιστικών διαστάσεων, στο κόκπιτ υπάρχει μόνον ένας μικρός αριθμός διακοπτών και πίσω από το τιμόνι προβλέπονται κλαπέτα για τις αλλαγές ταχυτήτων.Η Aspid ανακοίνωσε μάλιστα, ότι οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 100 διαφορετικών προαιρετικών εξτρά, όσον αφορά στον εξοπλισμό.

Για κινητήρας χρησιμεύει ένας V8 της BMW με 450 ίππους ισχύ, οι οποίοι έχουν εύκολο έργο απέναντι σε μόλις 990 κιλά βάρος, γιαυτό και η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα έρχεται σε λιγότερα από 3", ενώ ο δείκτης του κοντέρ ξεπερνά το όριο των 300 χλμ./ώρα. Υπό σκέψη είναι και μία υβριδική εκδοχή του GT-21, το οποίο χρησιμοποιεί σειριακό σαζμάν με διπλό συμπλέκτη και θα εφοδιάζεται με καινοτόμα και πανίσχυρα φρένα, που δεν θα υπερθερμαίνονται ούτε μετά από σκληρή χρήση.

Η παραγωγή του σπορ ισπανικού μοντέλου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014, θα κατασκευαστούν συνολικά 250 κομμάτια και τα επίσημα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν σε μία από τις επόμενες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου στο εξωτερικό.

Πηγή: gazzetta.gr