Εκεί μέσα στην... «Γερμανική φωλιά» καθώς οι πέντε «ντόπιοι» πιλότοι και η Mercedes καραδοκούν. Αυτό ωστόσο δεν δείχνει να τον απασχολεί καθώς έδωσε από σήμερα το στίγμα του για τον αυριανό αγώνα, κερδίζοντας μία ακόμη και δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον.
Ο καιρός για μία ακόμη φορά έκανε τα δικά του κόλπα, δυσκολεύοντας πάρα πολύ την προσπάθεια των πιλότων. Τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών θα έλεγε κανείς ότι είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι η πίστα ήταν βρεγμένη. Και αυτό γιατί κατά την δεύτερη περίοδο της διαδικασίας έπιασε βροχή, εξαναγκάζοντας τις ομάδες να αφήσουν τα σλικ ελαστικά και να επιστρέψουν στη σίγουρη επιλογή των βρόχινων.

Νωρίτερα, οι περισσότεροι πιλότοι είχαν επιλέξει τη μαλακή γόμα έτσι ώστε να σημειώσουν κάποιους καλούς χρόνους.
Οι τελευταίοι δέκα πιλότοι που προκρίθηκαν στην τρίτη περίοδο, ξεκίνησαν να κατεβάζουν σταδιακά τους χρόνους τους ενώ εξοικειώνονταν με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Τελικά, τελευταίος χαμογέλασε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος χάρη στα φρέστα ελαστικά, βελτίωσε στο τέλος ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, πετυχαίνοντας το 1:40.621.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που αγωνίζεται εντός έδρας αναμένεται να κάνει τη ζωή δύσκολη του Ισπανού, αφού σήμερα βρέθηκε μόλις 0,4 δευτ. πίσω του. Η τρίτη καλύτερη επίδοση ανήκει σε μία ακόμη Red Bull, εκείνη του Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός θα αναγκαστεί όμως να εκκινήσει αύριο από την όγδοη θέση καθώς δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Γουέμπερ κατέβαλε προσπάθεια να καταταγεί όσο πιο ψηλά μπορούσε στις κατατακτήριες έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνη η ποινή.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS