Η Κia εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια με τους καταπληκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης στις πωλήσεις της. Μέχρι σήμερα περιοριζόταν η θυγατέρα της Hyundai στις μικρομεσαίες κατηγορίες, τώρα όμως αποφάσισε να κολυμπήσει στα βαθιά και να ανέβει κατηγορία με το μοντέλο Quoris.
Η όμορφη λιμουζίνα λανσαρίστηκε τον Μάιο στην Κορέα με την ονομασία Κ9, ενώ στην Ευρώπη θα την υποδεχθούμε ως Quoris το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Το αμάξωμα συνδυάζει τις κλασικές γραμμές με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, τα οποία επιμελήθηκε ο πρώην αρχισχεδιαστής της VW, Πέτερ Σράιερ.Οι μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις (5,09 μ. μήκος, 1,90 μ. πλάτος και 1,49 μ. ύψος) εξασφαλίζουν μαζί με το μακρύ μεταξόνιο των 3,05 μ. άπλετη ευρυχωρία στο εσωτερική της πισωκίνητης μπερλίνας πολυτελείας.

Η ναυαρχίδα της Kia θα εφοδιάζεται αρχικά με έναν V6 βενζινοκινητήρα 3,8 λίτρων και 290 ίππους ισχύ, που θα συμπληρωθεί το επόμενο έτος από έναν επίσης V6 ίδιας χωρητικότητας, αλλά με 334 άλογα.Τα μοτέρ θα πηγαίνουν πακέτο με ένα μοντέρνο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τέσσερα διαφορερτικά προγράμματα προς επιλογή (π.χ. Sport, Comfort, κλπ.), ενώ υπό σκέψη είναι και μία κορυφαία εκδοχή του Quoris με ένων V8 βενζινοκινητήρα 4,8 λίτρων από τη Hyundai.

Η Kia χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του Quoris για να πραγματοποιήσει μία επίδειξη τεχνογνωσίας, καθώς θα το εφοδιάζει με προβολείς LED, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ραντάρ απόστασης, σύστημα προειδοποίησης για εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο παρκαδόρο με τέσσερις κάμερες, head up display όπου προβάλλονται οι πληροφορίες στο μπροστινό παρμπρίζ και σύστημα πολυμέσων με οθόνες στις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Πηγή: gazzetta.gr
TAGS