Πολύς ντόρος έχει γίνει για τη κίνηση του Λούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Γερμανίας, όταν όντας ένα γύρο πίσω, μπλέχτηκε στη μάχη κορυφής των Φερνάντο Αλόνσο και Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Βρετανός που φορούσε φρέσκα ελαστικά εκείνη τη στιγμή, ενώ βρισκόταν ένα γύρο πίσω, μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα από τους δύο πρωτοπόρους. Πέρασε λοιπόν τον Φέτελ και μπήκε ανάμεσα σε εκείνον και τον Αλόνσο, επηρεάζοντας τη μάχη της νίκης.

Ο Γερμανός ήταν πολύ εκδηλωτικός εκείνη τη στιγμή και χαρακτήρισε ανόητη τη κίνηση του Χάμιλτον εκ των υστέρων. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, ο Κρίστιαν Χόρνερ λέει την άποψη του…

«Οι κανονισμοί δεν νομίζω ότι αναφέρουν κάπου ότι απαγορεύεται κάποιος να επιδιώξει να επιστρέψει στον ίδιο γύρο. Είναι όμως απογοητευτικό διότι μας κόστισε ένα δευτερόλεπτο και δυστυχώς δεν έκανε την ίδια κίνηση και στον Αλόνσο. Αν είχε κοστίσει ένα δευτερόλεπτο και σε εκείνον, τότε ίσως να μην είχαμε χάσει τόσο πολύ από αυτή του την κίνηση. Αυτό που έκανε ο Χάμιλτον δεν ήταν παράνομο αλλά έμμεσα βοήθησε και τον τιμ μέιτ του», σχολίασε ο Βρετανός.

Πηγή: newsauto.gr