Το... σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Βαλεντίνο Ρόσι και τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του αναμένεται να λάβει σύντομα τέλος.

Ο Ιταλός αναβάτης δεν έκανε τον αγώνα που ήθελε στη Laguna Seca, καθώς είχε πτώση στους τελευταίους γύρους, αλλά το τριήμερο ήταν εποικοδομητικό, καθώς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ducati, Γκαμπριέλε Ντελ Τόρτσιο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους, με τον Ρόσι να τονίζει ότι ακόμα έχει κίνητρο για να συνεχίσει στην ιταλική ομάδα:

«Το να βελτιώσουμε την Ducati και να κερδίσουμε είναι πολύ σημαντικό. Μετά, κανείς στην ιστορία δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι παράλληλα δύσκολο. Από την άλλη, η έλευση της Audi θα αλλάξει την κατάσταση, υπάρχει κίνητρο να αλλάξει η κατάσταση και το να μείνω σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσουμε μπροστά, ο ένας είναι ο ασφαλής και ο άλλος είναι να φύγω και να πάω στα τυφλά. Πρέπει να καταλάβουμε πως η Audi θα βοηθήσει, πως θα αλλάξει το αγωνιστικό τμήμα και πως θα βελτιώσει την κατάσταση της ομάδας στο MotoGP».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον αγώνα: «Δεν περίμενα να παλεύω για το βάθρο, αλλά η πτώση στο τέλος του αγώνα είναι απογοητευτική διότι είχα κάνει όλο τον αγώνα και ο ρυθμός μου σε εκείνο το σημείο δεν ήταν γρήγορος. Παρόλα αυτά, έχασα το μπροστινό όταν έφτανα στην Corkscrew, όταν η μοτοσικλέτα ήταν όρθια, όταν έπιασα το φρένα, όπως στο Silverstone.

Έχουμε πραγματικό πρόβλημα: πάλι σήμερα, ήταν δύσκολο να κάνουμε το εμπρός ελαστικό να δουλέψει και ήταν σαν καινούριο έπειτα από 30 γύρους. Ευτυχώς είμαι καλά, παρότι η πτώση ήταν δυνατή. Δεν ήταν καλό τριήμερο. Τώρα έχουμε μικρό διάλειμμα, δύο σημαντικές εβδομάδες και μετά θα δούμε πως θα πάει το Indy.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε φτιάξει τίποτα και τα προβλήματα είναι πάντα τα ίδια, αυτό είναι εκνευριστικό».

Ο Ρόσι φέρεται να βρίσκεται παράλληλα σε διαπραγματεύσεις και με τη Yamaha κι όλα δείχνουν ότι θα πάρει την τελική απόφαση κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Πηγή: woop.gr