Αν και η HRT βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ο Pedro de la Rosa μιλώντας στην ιστοσελίδα της Formula1, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του δεν θα είναι για πολύ ακόμη ουραγός. «Έχουν περάσει επτά έντονοι μήνες, με αρκετή ομαδική δουλειά όπου εργάστηκα με μεγάλη διάθεση. Έχουμε κάνει σταθερή πρόοδο, αλλά τώρα είμαστε σε ένα σημείο «κλειδί» που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.  Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους επιτυγχάνουμε και είμαστε λίγο πολύ εκεί που επιθυμούσαμε να είμαστε. Ακόμη υπάρχουν πολλά να βελτιώσουμε κι υπάρχουν πολλοί αγώνες μπροστά για να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ο Ισπανός πιλότος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της HRT από την αρχή της σεζόν: «Ξεκινήσαμε με 107% στην Αυστραλία, φτάσαμε στο 103.6% στο Μονακό και το καλύτερό μας αποτέλεσμα ήταν 103.4% στην Βαλένθια.  Ήταν αρκετά φιλόδοξος στόχος αυτός που θέσαμε να είμαστε κοντά στο 104%. Στην περίπτωσή μας θα είναι πιο εύκολο να βελτιωθούμε στο υπόλοιπο μισό της σεζόν από ότι μια μεγάλη ομάδα που κυνηγά την τελειότητα».

Ο De la Rosa στάθηκε και στην σχέση του με τους συνεργάτες του, όπου αρχικά μίλησε για τον teammate του Narain Karthikeyan: «Η σχέση μου με τον Narain είναι πολύ καλή, υπάρχει μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας κι οι δυο θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Παλεύουμε σκληρά στην πίστα και μεταξύ άλλων teammates που είχα, ο Narain είναι από τους πιο ειλικρινείς.

Γνωρίζουμε ότι είμαστε τελευταίοι, αλλά αν κάποιος μπορεί να βρει κάτι να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, το μοιράζεται με τον άλλο αφού ο στόχος μας είναι η πρόοδος», ενώ πρόσθεσε για το «αφεντικό» του Luis Perez-Sala:

«Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην ομάδα. Πάντα τον σεβόμουν και του είχα τυφλή πίστη.  Δε θα με προδώσει ποτέ και μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που μπορώ να εμπιστευτώ και που δεν έχουν μυστικά. Με τον Luis αυτό που βλέπεις είναι αυτό που ισχύει».

Οι πιλότοι της F1 έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, αφού η δράση επιστρέφει τέλος Αυγούστου κι ο Ισπανός θα περάσει το χρόνο αυτό με την οικογένειά του στην Μαγιόρκα.  «Όπως κάθε χρόνο πηγαίνω στη Μαγιόρκα, περνάω τα κολοκαίρια μου εκεί από 3 ετών. Εκεί έχω τους παιδικούς μου φίλους και θα πάω με τη σύζυγό μου και τις κόρες μου με τις οποίες ανυπομονώ να περάσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ».

Πηγή: woop.gr