Στα χνάρια της Yamaha θέλει να κινηθεί κι η Ducati, η οποία μετά τις δοκιμές του Scott Redding και του Andrea Iannone στο Mugello έχει αρχίσει να βλέπει ζεστά τη συγκεκριμένη προοπτική.

Ο επικεφαλής του project MotoGP της Ducati, Alessandro Cicognani μίλησε στο «motomatters.com», αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση των αναβατών και των συνεργατών:

«Ο βασικός στόχος είναι να έχουμε πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Πάνω σε αυτή τη βάση, σκεφτόμαστε ότι μια δορυφορική ομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα με την εργοστασιακή ομάδα.

Η στρατηγική που σκεφτόμαστε είναι περισσότερο προς το μοντέλο της Tech3, αλλά με εργοστασιακές μοτοσικλέτες, κάτι τέτοιο. Το σκεφτόμαστε. Έχουμε μερικές ιδέες.

Δεν έχει νόημα να έχουμε δύο διαφορετικές μοτοσικλέτες διότι σε τελική ανάλυση, αυτό δεν μας βοηθάει στην εξέλιξη. Θα έλεγα ότι η ιδανική κατάσταση θα είναι να έχουμε δύο αναβάτες.

Αλλά παράλληλα πρέπει να κοιτάξουμε και την γενική οικονομική κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι η κεντρική ιδέα. Ίσως θα πρέπει να προσαρμόσουμε μερικά πράγματα, αλλά η ιδέα είναι σημαντικό, ο βασικός πυλώνας είναι να είμαστε σταθεροί».

Σχετικά με τους υποψήφιους αναβάτες η Ducati ήδη κοιτάζει στη Moto2 και τους Scott Redding, Andrea Iannone και Danilo Petrucci, ενώ η Marc VDS έδειξε ενδιαφέρον να αναλάβει το project.

«Είναι διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν. Δύο πράγματα πρέπει να πετύχουμε: το ένα είναι να βρούμε αναβάτη και το δεύτερο να τον φέρουμε στην Ducati. Αυτά τα δύο πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα.

Αν δεν έχεις αναβάτες οι οποίοι να είναι σε θέση να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο, ίσως δεν έχει νόημα, αυτή η στρατηγική δεν θα δουλέψει. Αν κοιτάξουμε τη Moto2, οι πιο δυνατοί αναβάτες είναι προφανείς. Θέλουμε νέους αναβάτες.

Ίσως όχι έναν κορυφαίο, αλλά έναν νεαρό ο οποίος ακόμα δεν έχει δείξει την αξία του, τις δυνατότητές του. Έναν αναβάτη ο οποίος στο μέλλον θα κάνει το βήμα στην εργοστασιακή ομάδα».

H Ducati αυτήν τη στιγμή έχει δορυφορικές ομάδες την Pramac Racing που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ η Cardion AB έχει ενημερώσει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία της με τους Ιταλούς.

Πηγή: woop.gr
TAGS