Στα πλαίσια των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η διοίκηση της θρυλικής πίστας, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιήσει αγώνα Formula 1 την ερχόμενη σεζόν.
Η φιλοξενία αγώνων Formula 1 κάθε άλλο παρά αποτελεί εύκολη και, κυρίως, φτηνή υπόθεση. Παρότι η πίστα του Nurburgring φιγουράρει στο καλεντάρι του 2013, η οικονομική στενότητα ίσως την κάνει να μεταβιβάσει τα δικαιώματά της στο Hockenheim. Μέχρι πρότινος το μέλλον της πίστας έδειχνε ζοφερό, καθώς κινδύνευε με χρεοκοπία. Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Ρηνανίας, ωστόσο, συμφώνησε να μπει εγγυητής σε ένα δάνειο, ώστε η διοίκηση της πίστας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Παρόλα αυτά, τα χρήματα που ζητάει ο Ecclestone για τη διεξαγωγή της Formula 1, είναι υπερβολικά πολλά. Ο ισχυρός άνδρας της F1 δηλώνει πως «δεν θέλουμε να χάσουμε καμία πίστα και επιθυμούμε να κρατήσουμε τον αγώνα στη Γερμανία». Από την άλλη όμως, ο επί κεφαλής ανάπτυξης του Nurburgring, Thomas Schmidt, απαντάει πως με αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αν η Αρχή της F1 δεχτεί μία συμφωνία χωρίς το τυπικό «μισθωτήριο», τότε βεβαίως και θα κρατήσουν τον αγώνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά, δεν υπάρχουν τα χρήματα...

Πηγή: autotriti.gr

TAGS