Τα μικρά μοντέλα ελεύθερου χρόνου γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, γιαυτό και η Mercedes σχεδιάζει να λανσάρει και η ίδια το 2015 ένα παρόμοιο αυτοκίνητο με βάση του τη νέα A-class.

Ο σχεδιασμός του θα παραπέμπει σε μικρή G-class, καθώς θα συνδυάζει ευθείες γραμμές με ορθές γωνίες και ελάχιστες καμπύλες, ενώ θα προβλέπονται στρογγυλοί προβολείς στη μάσκα.

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται πιθανότατα GLG και θα εφοδιάζεται στη βασική έκδοση με βενζινοκινητήρα 122 ίππων, θα υπάρχει όμως και κορυφαία έκδοση AMG με 350 άλογα, ενώ η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων θα αποδίδει μεταξύ 136 και 204 ίππων.

Υπάρχει επίσης η προοπτική δημιουργίας ενός υβριδικού μοντέλου με βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, δεν έχει αποφασιστεί όμως ακόμη από την εταιρεία η παραγωγή του.

Η Mercedes GLG θα διαθέτει φαρδύ μετατρόχιο, μακρύ μεταξόνιο και κοντούς προβόλους για μεγαλύτερη ευελιξία και το τετραγωνισμένο σχήμα της εγγυάται ιδανική εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου και υποδειγματική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πηγή: gazzetta.gr
TAGS