Το νέο Nissan Pathfinder ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τους προκατόχους του, γίνεται λιγότερο σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου και αποκτά μεγαλύτερη άνεση.
Το ιαπωνικό SUV υιοθετεί σχεδιαστικά τη φιλοσοφία του λάιφσταϊλ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο υποβλήθηκε σε δίαιτα, με αποτέλεσμα να ζυγίζει περίπου 227 κιλά λιγότερο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το πάτωμα του νέου Pathfinder προέρχεται από το Infiniti JX και ο κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων αποδίδει 260 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα υπερμοντέρνο αυτόματο σαζμάν συνεχώς εναλλασσόμενης σχέσης.

Η Nissan μιλά για μέση κατανάλωση 11,2 λίτρα ανά 100 χλμ. στις τετρακίνητες εκδόσεις και 10,7 λίτρα ανά 100 χλμ. στις εμπροσθοκίνητες, ενώ το αμάξωμα έχει αποκτήσει καμπύλες γραμμές και ξεχωρίζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα της μάσκας. Στο εσωτερικό υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση, προβλέπεται μία τρίτη σειρά καθισμάτων με σύστημα Easy-Entry για ευκολότερη πρόσβαση, ενώ η μεσαία σειρά καθισμάτων είναι κυλιόμενη για καλύτερη εκμετάλλευση κάθε εκατοστού.

Εννοείται ότι οι πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης και της τρίτης σειράς αναδιπλώνονται και έτσι σχηματίζεται μία τεράστια και εντελώς επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, κάτι που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ανεβάσαμε. Στον εξοπλισμό του νέου Pathfinder θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ευρυγώνια κάμερα για τον έλεγχο του πίσω μέρους, διζωνικός κλιματισμός και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα της Bose.

Το λανσάρισμα του ιαπωνικού αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, όπου θα πωλείται προς 23.360 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει λίγο αργότερα και στην Ελλάδα δεν προβλέπεται η εισαγωγή του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που κάνει τέτοια μοντέλα απαγορευμένους καρπούς.

Πηγή: gazzetta.gr