Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Βαλεντίνο Ρόσι!

Η συμφωνία του με την Yamaha ήταν γνωστή, ωστόσο πλέον επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την ιαπωνική ομάδα και τον διευθυντή της, Λιν Γιάρβις.

Ο Ιταλός αναβάτης, που έχει πανηγυρίσει με τη Υamaha τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και 46 νίκες συνολικά, θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τη Ducati και στη συνέχεια θα ξαναφορέσει τη φόρμα της πρώην του ομάδα, εκεί που θα έχει για team mate τον Χόρχε Λορένθο.


«Για άλλη μία φορά αυτή η ανακοίνωση είναι σπουδαία νέα για τη Yamaha. Τον Ιούνιο καταφέραμε να συμφωνήσουμε με τον Χόρχε Λορένθο για τις σεζόν 2013 και 2014 και τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία με τον Βαλεντίνο Ρόσι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσαμε την ισχυρότερη δυνατή ομάδα για να διεκδικήσουμε νίκες και να προωθήσουμε το όνομα της Yamaha. Είχαμε αυτήν τη “σούπερ ομάδα” τα 2008, 2009 και 2010 και εκείνες τις χρονιές καταφέραμε το «triple crown» με τίτλους στα πρωταθλήματα οδηγών, κατασκευαστών και ομάδων για τρεις συνεχόμενες χρονιές», τόνισε αρχικά ο διευθυντής της Yamaha, Λιν Γιάρβις, συμπληρώνοντας:


«Ο στόχος για το μέλλον είναι προφανής και θα δώσουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την εμπειρία, τη γνώση, τις ικανότητες και την ταχύτητα αυτών των δύο πρωταθλητών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλές νίκες και τους τίτλους το 2013 και το 2014. Η συμφωνία με τον Βαλεντίνο Ρόσι ολοκληρώνει το σχεδιασμό μας για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha Moto GP.

Τώρα που έγινε κι αυτό, θα δώσουμε το 100% των προσπαθειών μας για να ολοκληρώσουμε τη φετινή δουλειά και να υποστηρίξουμε τον Μπεν Σπις και τον Χόρχε Λορένθο στην αναζήτησή τους για νίκες και τον Χόρχε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος του 2012».

Πηγή: woop.gr